Humoristid Hannes Võrno ja Peeter Oja tulevad lavale värske roadshow'ga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno ja Peeter Oja tulevad lavale värske roadshowga
Hannes Võrno ja Peeter Oja tulevad lavale värske roadshowga Foto: promo

9. oktoobril esietendub Hannes Võrno ja Peeter Oja roadshow «EESTI 99».

Foto: promo

«EESTI 99» on komöödialavastus, kus tänapäeva Eesti elu harutatakse lahti läbi lapsepõlvekirjanduse lemmiktegelaste. Laval luuakse karakterid, kes on kohandatud tänapäeva ühiskonna liikmeteks ning lugu tuuakse vaatajani läbi parima absurdihuumori.

Nordea Kontserdimajast algav kahevaatuseline roadshow räägib vaatajale peategelase Jussikese loo. Roadshow «EESTI 99» viib peategelase, Jussikese teekonnale Eesti rahva kõige pühamasse paika ning selle teekonna jooksul saame me aimu veel üheksa karakteri ja inimtüübi elust ja maailmavaatest. Nende tegelastega oleme me kõik kohtunud lapsepõlveraamatutes, kuid terane vaataja tunneb kohati ära ka mõne tänase avaliku elu tegelase või ühiskonnas domineeriva inimtüübi. 

«See lavastus on ten-in-one roadshow,»  räägib üks peaosaline Peeter Oja. «Tavapäraselt pakutakse meile 2in1, näiteks Wash & Go šampoon  või äärmisel juhul 3in1, habemajaja, ninakarvatrimmer ja juuksepiiraja ühes masinas. Aga meie otsustasime olla moodsamad, olla ajast ees ja tegime kümme lugu ühes loos. See on kümnekäiguline komplekslõuna! Tehke järele…»

Foto: promo

«Kui nüüd hetkeks naljatamine kõrvale jätta ja päris tõsiselt rääkida, siis on tegemist suure kunstiga,» jätkas Hannes Võrno.

«Võtsime eesmärgiks katsuda eestlase hinge, et saada aimu, kui kaua peab katsuma enne, kui naerma hakkab? Või äkki hakkab hoopis nutma? Tegemist on repostmodernistliku materjaliga. Me ei soojenda üles Kreisiraadiot… Seda ju ei saaks enam teha, ilma Tarmota ei ole see võimalik. See on sisult ehk jah kreisiraadiolik, aga vormilt tänapäevane. «EESTI 99» on repostmoderne, mis tähendab uuesti taasloodud. See on kogu Eesti vaimuvara uuskasutuse taaskasutus. See on nagu James Bond dokumentaalses sõjafilmis.»

«See on nagu kantud aukudega villastest sokkidest on tehtud kohvikannu soojenadaja ja siis on sellest samast kohvikannu soojendajast omakorda tehtud suusamüts,» täpsustas Peeter Oja. 

«Idee roadshow teha tuli pimedast ruumist. Läksime sinna ruumi panime ennast kinni, võtsime 12 kilo juurde ja tekkis mõte, et nüüd võiks liikuma hakata, tegime roadshow,” lõpetas Hannes Võrno.

Roadshow «EESTI 99» lubab värvikaid karaktereid, rohkelt naeru ja ei mingit poliitilist korrektsust.

Roadshow «EESTI 99» autoriks on eluekspert Marek Reinaas, materjali toob lavale Teater POINT ja produtsent Karl Kermes.

Roadshow kulgeb läbi Eesti suurimate teatrisaalide. Pileteid müüb Piletilevi ning etendusi antakse vaid täismajadele.

Foto: promo

Oktoobris toimuvad etendused: 

9. oktoobril ESIETENDUS NORDEA KONTSERDIMAJAS

10. oktoobril RAE KULTUURIKESKUSES

11. oktoobril PÄRNUS ENDLA TEATRIS 

12. oktoobril TARTUS VANEMUISE SUURES MAJAS

14. oktoobril MOOSTE MÕISA FOLGIKOJAS

16. oktoobril HALJALA RAHVAMAJAS

17. oktoobril HALJALA RAHVAMAJAS

18. oktoobril PÄRNUS ENDLA TEATRIS 

19. oktoobril TARTUS VANEMUISE SUURES MAJAS

20. oktoobril PAIDE KULTUURIKESKUSES

21. oktoobril VILJANDIS PÄRIMUSMUUSIKA AIDAS

23. oktoobril VALGA KULTUURIKESKUSES

24. oktoobril VILJANDIS PÄRIMUSMUUSIKA AIDAS

25. oktoobril PÄRNUS ENDLA TEATRIS 

26. oktoobril TARTUS VANEMUISE SUURES MAJAS

27. oktoobril KURESSAARE KULTUURIKESKUSES

28. oktoobril KURESSAARE KULTUURIKESKUSES

31. oktoobril VÕRU KANDLES

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles