Pildid: hurmur Uku Suviste andis avapaugu üleeuroopalisele spordinädalale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 7. septembril sai Jüri spordihoones avapaugu üleeuroopaline liikumissündmus Spordinädal 2015.

Foto: Viktor Burkivski

Päevajuhtideks olid Uku Suviste ja Getter Jaani, kes rääkisid oma suhtest liikumise ja spordiga.

Foto: Viktor Burkivski

Kohal olid ka staarkulturist Ott Kiivikas, Superstaari-Gertu Pabbo ning trikimees Jürgen Veber.

Foto: Viktor Burkivski

Kultuuriminister Indrek Saar avas pidulikult spordinädala.

Foto: Viktor Burkivski

EOK president Neinar Seli ja Ühenduse «Sport Kõigile» president Gunnar Kraft andsid Jüri Gümnaasiumile üle sporditarvete komplekti. Tantsutreener Enn Meiesaare juhendamisel toimus soojendus jooksuvõistluse eel.

Foto: Viktor Burkivski

Spordinädal paneb liikuma ligi 100 000 koolinoort pea kolmesajas üldhariduskoolis. Spordinädala tähistamiseks on koolidele antud vabad käed: kes korraldab spordipäevi, kes kutsub külla tuntud sportlasi, kes toob liikumise koolipäeva virgutusvõimlemise, liikumisminutite ja mängude kaudu.

Foto: Viktor Burkivski

Spordinädal 2015 on Euroopa Komisjoni ellukutsutud algatus.

Järgmisel nädalal, 7.-13. septembrini tähistavad kõik Euroopa Liidu liikmesriigid spordinädalat, igaüks küll omal moel, kuid kõigil on ühine eesmärk – tervemad, rõõmsamad ja tugevamad inimesed.

Foto: Viktor Burkivski

Eestis on Spordinädal 2015 suunatud koolinoortele, kuid oma sündmuse võivad sellel nädalal korraldada ja registreerida kõik organisatsioonid, kogukonnad, sõpruskonnad jne. Spordinädalal toimuvast saab ülevaate veebiaadressilt www.spordinadal.ee.

Foto: Viktor Burkivski

Spordinädal 2015 läbiviijad Eestis on Ühendus Sport Kõigile, Kultuuriministeerium, Eesti Olümpiakomitee, Eestimaa Spordiliit Jõud, Eesti Koolispordi Liit, piirkondlikud spordiliidud. Spordinädal 2015 partnerid ja toetajad on Euroopa Komisjon, Eesti Kultuurkapital, Konsum, Tallink, Nike, Sportland.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles