Video: Tais jäädvustati kummaline valguskera

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tais nähti oletatavalt meteoorkeha
Tais nähti oletatavalt meteoorkeha Foto: Youtube

Tais nähti täna hommikul langemas kummalist kiiresti liikuvat valguskera.

Bangkoki põhjaosas ja Kesk-Tais nähtud «kera» tekitas sotsiaalmeedias spekulatsioone, et millega tegemist olla võib, edastab The Telegraph.

Videol on näha objekti kiiresti langemas ja siis plahvatamas. Välja pakuti, et see võis olla kosmoseprügi, ilmavaatlusõhupall või osa kosmosealusest.

Astronoomide arvates ei tekitanud seda ebatavalisust inimkäte valmistatud objekt, pigem oli tegemist meteoorkehaga, mis atmosfääris ära põles.

Tailased nägid seda langemas tänahommikusel tipptunnil.

«See keha põles täielikult ära. Videolt on näha, et taga olev valge suitsujutt viitab meteoorkehale. Tegemist oli täiesti tavalise nähtusega,» teatas Chachoengsao observatooriumi astronoom Worawit Tanwutthibundit.

Astronoomi arvates võis see keha liikuda umbes 80 kilomeetrit sekundis enne kui kuumuse tõttu lagunes.  

Enamik meteoorkehi põleb atmosfääri kõrgemates kihtides ära, kuid on ka neid, mis jõuavad Maa atmosfääri alumistesse kihtidesse, tekitades heli- ja valgusefekte.

Viimase aja kõige tähelepanuväärsem meteoorkeha juhtum leidis 2013. aasta veebruaris aset Venemaal Tšeljabinskis. Siis tehtud videotelt on näha, et Lõuna-Uuralides liikus üle taeva keha, mis oli eredam kui päike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles