Galerii: Vana Tallinn Gala Estonia Ooperiteatris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul pälvisid Estonias Vana Tallinn galal esinenud ooperisolistid Kanadast, Tšehhist, Viini Riigiooperist ja meie kodusest Estoniast tõelise aplausitormi. Bravo-hüüetega juubeldava vastuvõtu osaliseks said esinejad ka möödunud nädalal Tartus Vanemuise kontserdimajas, kus Lõuna-Eesti publikul avanes esmakordselt võimalus nautida Vana Tallinn gala kontserti. Eesti muusikasõprade seas oodatud sündmuseks kujunenud Vana Tallinn galat korraldab rahvusooper Estonia koostöös oma suurtoetaja Livikoga juba kolmandat aastat.

Foto: Rait Tuulas

Estonia ja Liviko ellukutsutud galakontserdiga soovitakse tuua publikuni Eesti säravaimad ooperilauljad ja tutvustada siinsetel lavalaudadel ka rahvusvaheliselt hinnatud külalissoliste.

Tänavusel galal esines Viini Riigiooperi koosseisu kuuluv bass, Eestis ja kogu maailmas  armastatud Ain Anger, külalisolistid sopran Marie Fajtová Tšehhist ja tenor Luc Robert Kanadast. Rahvusooper Estonia oli oma solistidest välja pannud sopran Heli Veskuse, metsosopran Helen Lokuta ja bariton Rauno Elpi. Galat dirigeeris nauditavalt sarmikas Vello Pähn, esinesid nii rahvusooper Estonia orkester kui ka koor.

Foto: Rait Tuulas

Kontserdil tulid ettekandmisele katkendid nii bel canto meistrite Bellini, Donizetti ja Rossini säravast loomingust kui ka Mozarti, Verdi ja Wagneri meistriteostest. Kõlasid katkendid Bellini „Normast“ ja Bizet’ „Pärlipüüdjatest“, Rossini ooperist „Sevilla habemeajaja“, Donizetti „Armujoogist“, Verdi „Rigolettost“, „La traviatast“ ja „Saatuse jõust“, Mozarti „Figaro pulmast“ ning Wagneri „Lendavast hollandlasest“ jt.

Foto: Erlend Štaub

Rahvusooper Estonia korraldab oma suurtoetaja Liviko kaasabil ooperimuusika galakontserti alates 2012. aastast.

Kolmandat aastat kannab gala legendaarse Vana Tallinna likööri nime. Liviko on rahvusooper Estonia suurtoetaja juba neljandat hooaega, lisaks toetab Liviko Eesti Kunstimuuseumi ning Liviko kaasabil taaselustas Eesti Kirjanike Liit romaanivõistluse traditsiooni.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles