Galerii: Merike Estna näituse «Korporatiivne džungel» avamine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel toimus Merike Estna näituse «Korporatiivne džungel» avamine ja Temnikova & Kasela galerii viienda sünnipäeva tähistamine.

Võttes oma nime online sõnumiteenuse Sticker Store kleebisesarja pealkirja järgi, kavatseb näitus kõrvutada tuttavaks muutunud digitaalset pildikeskset suhtlemist kunstniku jätkuva maalipraktika uurimisega. Näitamisele tulevad maalid seeriast «Slip Off» ja Cesises, Lätis toimunud grupinäituse jaoks kavandatud installatsioon «I’m a bit out of sync but next time I'll do better, I promise».

Viimane koosneb maalist, mis katab lavana enamuse galeriipõrandast, saatvast heliteosest ning galeriiseintel ja linnaruumis laiali laotatud postritest. Kasutades viimaste näituste ajal väljatöötatud pintslilöögi tehnikat – justkui üritades leida maalija-kui-värvide-segaja algset olemust, sidudes maali peaaegu rutiinse koduse töö tegevuse kaudu käsitööga – viitab Merikese maal-kui-põrand teos omandatud oskustele nii kodus, nagu näiteks põranda pesemine, kui ka kunstilisele tööle maalijana.

Samal ajal väljendavad postrid kunstnikku haaranud mõtteid nende tegevuste ajal. Estna juurdleb ideede üle nagu pind kui kommunikatsioonivahend; rõivaste välimus, sisekujundus, vedelike ja tehnoloogia pinnad kui massisuhtlusvahend. Samuti ka muusika abstraktsuse üle ning kuidas saab antud meediumeid järjestada ja omavahel miksida.

Installatsiooni keskele paigutatud uued maalid on segu ready-made digitaalsetest kujutistest, mille eesmärk on kapseldada olemuse keerukust ja samaaegselt standardiseerida keele olemust mitteverbaalsetesse märkidesse. Tuues seda ideed kunstimaailma, asetsevad Estna maalid abstraktse ja ülemäära kujutava vahel; mingil viisil juhtides näitust korduvusse, põrkudes näitusel olevate erinevate pindade vahel. Näitus jääb avatuks laupäeva, 31. oktoobrini.

Merike Estna on Londonis töötav kunstnik. Tema tulevaste projektide seas on soolonäitusi, installatsioone ja performance projekte erinevates galeriides nagu näiteks Palermo Galerie Stuttgartis, Saksamaal; Poetry and Pattern, X Marks the Bokship, Matt’s Gallery, House of Saint Barnabas, Londonis, Suurbritannias; ja grupinäitus Blyth galeriis Imperial Kolledžis Londonis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles