Gérard Depardieu: tahan Prantsusmaal asuva vara ära müüa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Depardieu
Gerard Depardieu Foto: SCANPIX

Prantsuse näitleja ja maksupõgenik Gérard Depardieu teatas, et tahab Prantsusmaal talle kuuluva vara maha müüa ja oma sünnimaaga enam mitte mingisugust tegemist teha.

See ei ole uudis, et Depardieu`le ei meeldi Prantsusmaa, edastab The Local.

Näitleja lahkus 2012. aastal Prantsusmaalt demonstratiivselt, öeldes et ta ei kavatse enam maksta jõukatele kehtestatud suuri makse. Staar kolis Belgiasse, kus ta elab seni.

Prantsuse tollane peaminister Jean-Marc Ayrault nimetas Depardieu sellist sammu pateetiliseks.

2013. aasta jaanuaris sai Depardieu Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt Vene passi, mille ta tänulikult vastu võttis.

Depardieu andis hiljuti seoses oma uue rolliga Netflixi seriaalis ja filmis «Capitaine Marleau» intervjuu väljaandele Le Figaro, milles rõhutas, et ta tahab Prantsusmaast täielikult eemalduda.

«Tahan kõik, mis Prantsusmaal mulle kuulub maha müüa! Ma ei taha enam olla osa sellest riigist, samas mulle mu kaasmaalased meeldivad. Kuid valitsus tegi mu elu põrguks ja selle tõttu on mul Prantsusmaast kama,» teatas staar.

Depardieule kuulub seni Loire`i orus asuv kuulus Rigné loss ja mitu restorani, millest kõige kuulsam on Pariisi teises linnajaos asuv La Fontaine Gaillon.

Prantsuse näitlejal on sissekirjutus Venemaa linnas Saranskis aadressil Demokraatia tänav 1.

Depardieu on juba mõnda aega kuulutanud, et ta toetab Venemaa presidendi Vladimir Putini Ida-Ukraina poliitikat, vihastades sellega Ukraina juhte, kes talle selle tõttu Ukrainasse sissesõidu keelu kehtestasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles