ETV hakkab näitama ajalootaustaga kvaliteetsarja «Raskeveesõda»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader seriaalist «Raskeveesõda»
Kaader seriaalist «Raskeveesõda» Foto: ETV

Pühapäeva õhtul alustab ETV Norras tänavu valminud ajaloolise draamasarja «Raskeveesõda» näitamist. Uus sari räägib Teise maailmasõja salajastest operatsioonidest.

Vaatajad saavad osa Teise maailmasõja ühe pinevama peatüki dramatiseeringust - kuidas natsid püüdsid valmistada tuumapommi ja kuidas liitlased meeleheitlikult püüdsid seda takistada, korraldades 1943. aastal ohtliku missiooni, et hävitada natside raskeveetehas Norra mägedes.

Draamasarja sündmustik kulgeb Norras, Saksamaal, Inglismaal ja Taanis.

««Raskeveesõda» ühendab endas meie vaatajate poolt armastatud põhjamaade draama ja suurepärase ajaloosarja ning räägib kaasahaaravalt Teise maailmasõja salajastest sündmustest, mis oleksid võinud määrata sõja lõpplahenduse ja kõigi meie saatuse,» ütles ERRi telesarjade ostja Tiina Annus.

«See ei ole siiski ainult lugu sõjast, eelkõige on see lugu inimlikkusest. Võimsas ning ülikvaliteetselt toodetud ajaloodraamas saab näha hinnatud Norra, Saksa, Briti ja Taani näitlejaid,» kirjeldas Annus.

Esimeses osas näeb, kuidas Saksa teadlane Werner Heisenberg määratakse tööle natside salajase tuumaenergiaprojekti juurde. Heisenberg usub, et tuumaprojekti teostamiseks on vaja rasket vett, mida toodetakse vaid ühes Norra tehases. Liitlasi hoiatatakse ja hakatakse koostama plaani tehase hävitamiseks.

Tänavu möödus 70 aastat Teise maailmasõja lõpust ning tuumapommirünnakutest Hiroshimale ja Nagasakile.

«Raskeveesõda» on ETV eetris alates 6. septembrist pühapäeviti kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles