Iron Maideni laulja usub, et ta sai vähi suuseksist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruce Dickinson
Bruce Dickinson Foto: SCANPIX

Iron Maideni ninamees Bruce Dickinson sai keelevähi seksuaalselt edasi kantavast inimese papilloomiviirusest ehk HPVst.

Laulja keelel avastati vähk mullu detsembris, mille raviks määrati seitse nädalat kemoteraapiat, vahendab NME. Tänavu maikuus sai ta vähist võitu.

«Mul oli golfipallisuurune kasvaja keeles ja umbes vaarikasuurune kasvaja kõri paremal pool lümfisõlmes. Too viimane tunduski kummaline. Mõtlesin alguses, et olen külmetada saanud. Kuid mul polnud mingeid haigusnähte ja see mügarik oli üsna kõva - see polnud pehme ja liikuv, nagu normaalne lümfisõlm.» rääkis Dickinson. 

«Kõik tegi nalja Michael Douglase üle, sest ta tegi suuseksi. Sellest tuleb üle saada, sest see on tõsine asi. Sadu tuhandeid inimesi on selle tõttu riski all. Mehed peaksid silmas pidama, et kui sul on seal mügarik ja oled üle neljakümne, ei saa saa eeldada, et pääsed sellest vaid antibiootikumidega. Seda tuleb kindlasti kontrollida lasta!» manitses ta. 

Dickinson on veendunud, et kui mees ei suitseta ega joo ning saab kõri- või kopsuvähi, on enamasti süüdlaseks HPV.

«Seda tüüpi vähi oht suureneb üle neljakümne aastastel meestel viissada protsenti. See on sama viirus mis põhjustab emakakaelavähki. Diagnoos on sama. Probleem on selles, et meestel annab see endast märku mügarikuna kaelal, kuid tõenäoliselt on see su keele sees juba ammu kasvanud ja sa ise ei teagi,» sõnas Dicikinson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles