National Geographicu uus dokumentaalsari võtab kokku möödunud kümnendi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs
Steve Jobs Foto: FOX International Channels Estonia

Teaduskanal National Geographic esitleb uut dokumentaalsarja, mis võtab kokku millenniumi esimese kümnendi olulisemad sündmused.

Dokumentaalis «2000ndad aastad: dekaad, mil nägime kõike» saavad sõna kuulsused, poliitikud, pealtnägijad ja sündmustes osalenud, kelle muljeid illustreerivad eksklusiivsed video- ja pildimaterjalid.

Sarja esimesed kaks osa on eetris pühapäeval, 6. septembril algusega kell 21.30 kanalil National Geographic.

FOX International Channels Baltimaade turundus- ja kommunikatsioonijuhi Sille Ruusi sõnul on septemberis, tarkusekuul  on hea aeg, et meenutada lähiajalugu raputanud sündmusi.

«Dokumentaalsari «2000ndad aastad: dekaad, mil nägime kõike» vaatab tagasi sündmustele, mis on muutnud kaasaegset maailma ja kujundanud meid sellisteks nagu oleme ning selgitada välja, kui palju me tegelikult mäletame millenniumi algusaastatest,» lisas Ruus.

National Georgaphic on koostanud viktoriini millenniumi esimese kümnendi kohta. Oma teadmisi saab testida järgmiste küsimustega:

Mis film oli 2000ndate suurim kassahitt?

Milline riik seadustas esimesena maailmas samasooliste abielu (1. aprillil 2001. aastal)?

Millised maailmakuulsa Edvard Munchi teosed varastati 2004. aastal?

Mis merre uppus 2000. aastal Vene allveelaev Kursk?

Millise müstilise olendi olemasolu ümberlükkamiseks kasutati 27. juulil 2003. aastal satelliitnavigatsioonisüsteemi?

Mis nime kandis esimene video, mis postitati Youtube’is?

Millist looma ei proovitud 2000ndate ajal kloonida?

Kes oli esimene afroameeriklasest näitlejanna, kes sai Oscari 2002. aastal?

J.K. Rowlingu bestsellerile "Harry Potter ja surma vägised" (2007) kuulub raamatumüügi rekord. Kui kaua võttis aega 15 miljoni raamatu müümine?

Kes oli 2000ndate esimesel kümnendil enim teeniv popmuusik?

Vastuseid neile küsimustele ning teisi huvitavaid fakte saab näha kahel järjestikusel pühapäeval:  6. septembril kell 21.30 on eetris dokumentaalsarja esimesed kaks episoodi ning 13. septembril kell 21.30 linastuvad kolmas ja neljas osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles