Galerii! Eestis jõudsid lõpule eesti-vene mängufilmi «Kala-kala» võtted

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis jõudsid eduka lõpuni eesti-vene koostööfilmi «Kala-Kala» (tööpealkiri) võtted. Film jõuab kinolinadele järgmise aasta suvel ning tekitab eesti publikus äratundmisrõõmu nii Narva-Jõesuu looduskaadrite kui armastatud eesti näitlejate etteastetega.

«Kala-kala» on vene režissööri Anton Bilzho esimene autorifilm, mis kaasas tuntud Eesti ning Vene näitlejaid. «Režissöör oli näitlejavalikuga ülirahul,» avaldas filmi tegevprodutsent Helen Lõhmus. «Bilzho sooviks oli kaasata Rain Tolk, Andres Puustusmaa ning Tiina Tauraite, kes kõik mängivad põnevaid karaktereid. Kogu võttegrupi töö sujus laitmatult vaatamata üsna keerukale võtteplatsile – nimelt filmiti paljud kaadrid vees. Kui üldiselt oli august soe, siis saime korra öösel vees filmida ka karge 3-kraadise ilmaga,» lisas Lõhmus.

Foto: Lucy Kruglova

Film saab olema valdavalt vene keeles mõningate eestikeelsete repliikidega. «Kuna filmi tegevus toimubki peamiselt Narva-Jõesuu randades ning hotellis Liivarand, antakse üsna realistlikult edasi kohalikke olusid. Põnev on vast see, et lisaks eesti näitlejatele kehastab eestlast ka naispeategelane, leedu staar Severija Janushauskaite. Vene staar Maksim Vitorgan mängib aga kohalikku venelast,» kergitas Lõhmus saladuseloori. «Kindlasti on nii eesti kui vene vaatajal palju äratundmisrõõmu nii lokatsioonide, huumori kui näitlejate osas.»

Peaosas saab näha tuntud vene näitlejat Roman-Vladimir Mishukovi, naispeaosas astub üles tõusev Leedu staar Severija Janushauskaite. Eesti näitlejatest teevad kaasa Rain Tolk,  Jüri Vlassov, Tiina Taurite, Diana Klas, Ekaterina Novosjolova, Tarvo Vridolin, Andres Puustusmaa, ja Katariina Tamm.

Musta komöödia sugemetega draamafilm räägib tagasihoidlikust Peterburi mehest Romanist, kes sõidab Narva-Jõesuu üksildusse teadustööd tegema. Ühel päeval meres supeldes satub kehva ujumisoskusega mees aga liiga kaugele. Tema elu päästab müstiline Helena ning uus roman sillutab tee ennasthävitavast kirest kantud armulooni. Romanss merineitsiga muudab mehe elu elavaks põrguks, võttes talt töövõime ning kogu senise elu kuni ootamatu lõpuni. Filmi iseloomustavad minimalistlikud loodusvaated ja tühjad rannad, kus atmosfäär võib ostutuda sisust olulisemaks.

Filmi kaasprodutseerivad Nafta Films (EST) ning Honey Films (RUS), toetab Viru Filmifond. Film jõuab rahvusvahelisele kinolinale 2016 aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles