Video: Kodutut Toomast ähvardati vene keeles ja anti nädal väljakolimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutut Toomast ähvardati vene keeles ja anti nädal väljakolimiseks
Kodutut Toomast ähvardati vene keeles ja anti nädal väljakolimiseks Foto: TV3

Tallinna kõige kallimalt müüdud Tivoli krundi naabruses, otse mere kaldal, on ennast sisse seadnud kodutu Toomas koos sõpradega. Sellel nädalal lammutatakse tema maja siiski maha. Majas juba pikalt elanud Toomas räägib, kuidas teda vene keeles ähvardati ja anti lahkumiseks üks nädal. 

Möödunud nädalal käis TV3 reporter külas Tallinna kodututel, kes elavad üüriraha maksmata linna kõige kallimal krundil mahajäetud majas.

Kodutu Toomas, kes avas oma miljonivaatega maja uksed ka televaatajatele, on täna väga kurvameelne. Päev pärast Seitsmeste eetrit tulid tema juurde ametnikud, kes lubasid maja juba sel nädalal maha lammutada.

Kodutu Toomas: Need, kes siia tulid rääkisid vene keeles ja ei tahtnud ennast tutvustada. Ütlesid, et pean siit nädala jooksul välja kolima. Nad ütlesid, et hakkavad lammutama ja esimesena võetakse käsile just minu maja, sest siit hakkab läbi minema tee, mis läheb otse poole maja pealt.

Nüüd peab mul kogu aeg siin majas olema keegi valves. Ma ei tea millal see põlema pannakse. Pärast öeldakse veel, et kodutud panid selle põlema.

Linnaplaneerimise osakonna juhataja Erki Korp lammutamisplaane ei kinnita.

Erki Korp kaamera ees ütlusi anda ei soovinud, kuid ütles eetriväliselt, et tema jaoks on müstika, kes need inimesed olid, kes kodutut Toomast ähvardasid, sest igasugune lammutamine tuleb kooskõlastada linnaplaneerimise ametiga ja tema sellest teadlik ei ole. Korp ütles, et hetke seisuga ei ole lammutamisluba sellele majale hangitud ja seda pole väljastanud ka kommunaalamet ega kesklinna valitsus

Kodutute kõrvu on jõudnud ka jutud võimalikest pagulastest, mis neid ärritavad.

Kodutu Toomas: Omad inimesed ehk põliseestlased jäetakse kodututeks. Aga ega paljud kodutud ei viitsi joosta ametkondade vahet, aga näed mina viitsin

Eesti kodututel kulub aastaid, et endale sotsiaalpinda saada.

Kodutu Priit: Ooteaeg on viis aastat. Pead end järjekorda panema. Kodutute varjupaika minek pole lahendus. Ikka tahaks oma kodu.

Vaata videot kodutute karmist argipäevast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles