Galerii: Lõppesid kolm nädalat kestnud filmi «Ema» võtted

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel lõppesid uue Eesti mängufilmi „Ema“ võtted, mis pani punkti kolm nädalat kestnud intensiivsele võtteperioodile. Kogu filmi tegevus toimus Ida-Virumaal kaasates massistseenide näol filmi enam kui 250 kohalikku elanikku. 

„Tänan siiralt kõiki kohalikke elanikke ja teisi partnereid, kes filmivõtetele kaasa aitasid,“ sõnas „Ema“ produtsent Aet Laigu, kelle hinnangul oli just kohalike soe vastuvõtt üks filmivõtete õnnestumise suurimaid edutegureid. „Võtmetähtsusega oli kindlasti maja, kus võtted peamiselt toimusid ja mul on hea meel, et selline kuldaväärt leid meie teele tuli. Eriti vahva oli see, et majaelanikud ise elasid terve võtteperioodi vältel sealsamas aiamaias ja tegelesid oma igapäevatoimetustega. Pererahvas oli väga abivalmis ja avatud kõigele ning kindlasti on neil põnev vaadata, kuidas nende kodu kinoekraanilt ja hoopis teises kontekstis vaadatuna paistab,“ rääkis Laigu.  

Foto: Heikki Leis ja Liisi Eelmaa

Miks valiti võttekohaks  just Ida-Virumaa? „Eelkõige seetõttu, et siin on olemas Viru Filmifondi ja Ida-Viru Ettevõtluskeskuse näol nii filmitootmist toetav infrastruktuur kui ka regionaalfond, mis kaasrahastab Ida-Viru maakonnas toimuvaid filmivõtteid,“ selgitas Laigu kohavaliku tagamaid. Filmivõtted toimusid Kiviõlis, Lüganusel ja Kohtla-Järvel.

Leana Jalukse stsenaariumi põhjal tehtud film „Ema“ on sel kevadel toimunud mikroeelarveliste mängufilmide konkursi võidutöö. Tegu on thrillerliku looga sellest, milleni võib viia aastatepikkune enesepettus, täitumata unistused ja armastuse puudus. Filmi keskmes on tulistamise tagajärjel koomasse langenud täiskasvanud poja eest hoolitsev naine, kes seisab silmitsi terve väikelinnatäie inimestega, kes üritavad tema pojaga juhtunu mõistatust lahendada. 

Foto: Heikki Leis ja Liisi Eelmaa

Mängufilmi „Ema“ peaosades mängivad Tiina Mälberg, Andres Tabun, Andres Noormets, Siim Maaten, Jaan Pehk, Jaak Prints ja Rea Lest. Stsenaariumi autor on Leana Jalukse, režissöör Kadri Kõusaar („Kohtumõistja“, „Magnus“) ning operaator on Soomest pärit Jean-Noël Mustonen („Kohtumõistja“). 

Filmi „Ema“ toodab produktsioonifirma Meteoriit. Filmi produtsent on Aet Laigu.

„Ema“ esilinastub 7. jaanuaril 2016 olles seeläbi Eesti kinomaastiku avafilm.

Ametlik Facebooki leht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles