Ohtlik seenelkäik! President Toomas Hendrik Ilves sai puugilt nakkuse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Eero Vabamägi

President Toomas Hendrik Ilvesel diagnoositi puukborrelioos.

Presidendi kantselei pressiesindaja Piret Pert kommenteeris Postimehele, et arstid diagnoosisid Viljandi haiglas riigipeal puukborrelioosi augusti alguses. Paar päeva varem oli Ilves käinud metsas seeni korjamas.

Perti kinnitusel saab Ilves arstide poolt määratud ravi ja jätkab samal ajal igapäevaselt tööülesannete täitmist.

Neli aastat tagasi diagnoositi puukborrelioos ka tema praeguseks ekskaasal Evelin Ilvesel.

Haigusest

Puukborrelioos on puukidega leviv haigus, mis kahjustab nahka, närvisüsteemi, liigeseid ja südant. Puukborrelioosi haigestumist iseloomustab geograafiline levik ja sesoonne aktiivsus. Eesti on puukborrelioosi leviku endeemiline piirkond. Eestis levitavad puukborrelioosi tekitajaid kaks puugiliiki: võsa- ja laanepuuk. Puugid muutuvad aktiivseteks varakevadel, mil pinnas soojeneb vähemalt +5 kraadini. Puugihooaeg kestab tavaliselt oktoobrini. 

Kuna puukborrelioosi vastane vaktsiin puudub siis saab haigestumist ennetada vaid puugihammustusi vältides. Borrelioosi haigestumine on hakanud oluliselt kasvama alates 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles