Korter13-s mürgeldab raju jazzikoosseis Leedust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sheep Got Waxed
Sheep Got Waxed Foto: promo

Korter13 kultuurikorrus Pärnus ja veebiväljaanne helilaine.ee kutsuvad 3. septembril kontserdile, kus astub üles mässuline leedu saksofon-trummid-kitarr kombinatsioon Sheep Got Waxed.

«Nad on tegelikult päris huvitavad. Meenutavad midagi post-jazzilikku, mida mulle meeldib aeg-ajalt kuulata». See on märk legendaarse Venemaa rokikriitiku Artemyi Troitsky heakskiidust Sheep Got Waxed’le septembris 2013, mil ta külastas Leedut. Pole ka ime, trio loodud energiline mürgel eristub massist. Simon Sheep, Ed Getz ja Paul Wax (mis pole muidugi meeste pärisnimed) pole kindlasti tähelepanu otsinud ega mainstream mänge mänginud. Nad kohtusid 2010. aastal õpingute ajal Leedu Teatri- ja Muusikaakadeemia jazzi osakonnas ning klikkisid omavahel kohe, lukustasid end stuudiosse ja hakkasid mängima festivalidel aasta hiljem.

Nende saksofon-trummid-kitarr valem tõmbas kiiresti tähelepanu ja äratas huvi nimekates kunstnikes. Hästituntud noor teatrilavastaja Vidas Bareikis palus bändilt soundtracki Chuck Palahniuk'i «Fight Club» ainelisele lavastusele – kompositsioonid, millega Sheep Got Waxed lagedale tuli, said väljaantud debüüt-cd’l, mis pälvis entusiastlikke arvustusi.

Foto: promo

Esinemised Prantsusmaal (Cosmo Jazz Festival), Eestis, Inglismaal (Birmingham Jazz & Blues Festival) ja hulgalised ülesastumised Leedus kinnitasid kriitikute väljaöeldut: see on muusika, mis paberil paistab raskesti seeditav, kuid niipea kui sa seda lives kuuled, on see nii kummaliselt nakatav, et kogu tunni vältel, mil bänd on laval, unustad sa plaani haarata järgmise õlle järele ega võta pähegi minna välja sigaretiks.

Jazz, rock, isegi avant-garde: kõik need žanrid asetsevad mugavalt bändi riiulis, mis teeb sellest atraktiivse koosluse mitte ainult jazzfestivalidele, vaid ka roki- ja alternatiivmuusikaklubidele. «See on spontaanne organism, mille peamine käivitaja on improvisatsioon. Muusika on täis vabadust, jõudu, modernset, tihti ootamatusi ja mõnikord veidraid soundipurskeid,» väidab bändi ametlik bio. Ja kusjuures see on tõsi! Bänd on võitnud ka publikuauhinna kohalikul noorte talendikonkursil Grand Prix of Vilnius Jazz Young Power Contest.

Aeg vallutada suuremaid territooriume? Kellel saaks olla midagi bändi õnnestumise vastu. Visake kõrv peale nende albumile «Sheep Got Waxed», mis asub siin.

Kontsertpaiga uksed avatakse 3. septembril kell 20.00.

Asukoht Akadeemia 7, Pärnu (sissepääs sisehoovist).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles