Evelin Ilves: kõige agaramad stereotüpiseerijad paistavad naised ise olevat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves esitles Viljandis oma raamatut
Evelin Ilves esitles Viljandis oma raamatut Foto: Merily Šmidt

Endine presidendiproua Evelin Ilves jagas täna ERRi artiklit, kus Triin Toomesaar lahkab lähemalt naise arvamuse teekonda ning lisas ka ise mõned mõtted.

«Kõige agaramad stereotüpiseerijad Eesti meedias paistavad millegitõttu just naised ise olevat,» kirjutab Evelin Ilves oma Facebooki profiilil ja lisab, et on seda oma nahal korduvalt tunda saanud.

«Värskeim näide on tänasest Eesti Ekspressist, kus ajakirjanik Külli-Riin Tigasson portreteerib Urve Palo ja otse loomulikult peatub tema kleitidel, viskab hinnangulisi repliike ja kasutab minu jaoks lausa halvustavat väljendit: Berlusconi tüdruk. Samas lehes on hulgaliselt juttu kõiksugu meestegelestastest, ent nende puhul piirdutakse enamasti tegude analüüsiga.»

Evelin Ilves leiab ka, et naiste puhul pannakse alati kirja ka tema vanus, mis tihtipeale näib tema sõnul osutavat hoopis sellele, et ta on kas liiga noor või siis jälle liiga vana, et olla antud teemal tõsiseltvõetav

«Nii et selleks, et meie arvamusväli oleks tasakaalustatum ning stereotüüpset mõtlemist vähem, peaksid midagi oma senistes suhtumistes ja tegudes korrigeerima nii mehed kui ka naised. Elik - ole ise see muutus, mida näha tahad.»

Kallid lugejad, kas naised tõesti on ise vähem aktiivsemad arvamust avaldama ja kipuvad rohkem stereotüpiseerima?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles