Hukkus tuntud rallisõitja Henri Raide

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Raide
Henri Raide Foto: Aurospordiliit

In memoriam Henri Raide 4.01.1983 - 27.08.2015

Eesti spordiavalikkust on tabanud raske kaotus – ootamatult lahkus meie hulgast talendikas rallimees Henri Raide (32).

Rallisõitja elu lõppes pärast 25 meetri kõrgust vabalangemist Pakri rannakaljudelt möödunud neljapäeval.

Paldiskis asuva Pakri poolsaare panga juurest leiti neljapäeva pärastlõunal Raidele kuuluv mootorratas Harley Davidson. Tsikli käepideme otsas oli kiiver ning istme peal must tagi, nagu läinuks juht hetkeks panga servalt alla vaatama.

Kas kaotas mees hetkeks tasakaalu ning kukkus kogemata pangalt alla, jääbki ilmselt saladuseks? Politsei teatel pole praeguse seisuga kriminaalmenetlust alustatud ning esialgsetel andmetel on tegu õnnetusjuhtumiga.

Foto: www.rally.ee

Henri Raide isa ja eeskuju oli legendaarne rallisõitja Eedo Raide, kel on hulganisti  sportlikke suursaavutusi Eesti rallispordi ajaloos. Ka Henri oli üks meie parimaid rallitalente.

Temast jääb sõpradele mälestus eelkõige kui mehest, kelle peale võis alati kindel olla, kes kunagi kedagi alt ei vedanud. Sõbralikul ja heatahtlikul Henril Raidel oli palju sõpru. Hästi tunti ettevõtjat Henri Raidet mitte ainult autospordi, vaid ka meelelahutuse maailmas.  

Henrit jäävad sügavas leinas mälestama abikaasa, ema ja kaks tütart. Varalahkunud sõpra ja kolleegi mälestavad ka kõik Eesti rallimehed ja sõbrad-tuttavad.

Henri maetakse täna Pärnamäe kalmistule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles