Kirjaniku üleskutse peale on 10 000 islandlast valmis oma kodu uksed avama Süüria põgenikele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bryndís Björgvinsdóttir
Bryndís Björgvinsdóttir Foto: Wikipedia.org

Islandi tuntud kirjanik Bryndís Björgvinsdóttir kutsus Facebookis islandlasi üles abistama Süüria põgenikke.

Islandi valitsus teatas, et nad valmis vastu võtma kuni 50 põgenikku, kuid kirjaniku arvates on see liiga väike arv, edastab The Telegraph.

33-aastane Bjorgvinsdottir esitas siis sotsiaalmeedias küsimuse, kas ta kaasmaalased on valmis andma abi väga hädas olevatele süürlastele.

24 tunni jooksul  pärast küsimuse esitamist teatas 10 000 islandlast, et nad on valmis oma perre migrante võtma. Islandlased kritiseerisid valitsuse seisukohta, et ollakse valmis vaid käputäie põgenike aitamiseks.

See on üsna suur arv islandlasi, sest Islandi rahvaarv on 300 000 inimest.

«Olen kuueaastase pojaga üksikema, kuid minu koju mahub veel üks laps. Töötan õpetajana ja saan õpetada selle lapse islandi keeles rääkima, kirjutama ja lugema. Kui ta elab peres, siis on tal lihtsam Islandi ühiskonda sulanduda. Mul on oma poja tõttu olemas lasteriided, voodi, mänguasjad ja kõik ülejäänu, mida laps vajab. Samuti olen nõus maksma lennupileti eest, et see laps minu juurde jõuaks,» teatas islandlanna Hekla Stefansdottir Facebookis.

Ta lisas, et meedia räägib pidevalt üle Vahemere tulevatest väikeste lastega migrantidest, kes võitlevad raskustega ning kellest paljud hukuvad.

«Meedias on sadu lugusid põgenikest, kes pürgivad turvalisema elu poole. Meie elame üsna jõukalt ja me tahame neid inimesi aidata,» lausus kirjanik Björgvinsdóttir teleesinemises.

Islandi valitsuse teatel vaadatakse esmane plaan võtta vastu 50 migranti uuesti üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles