Krista Lensin teeb masendavat säästutelevisiooni

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Lensin astub üles uues saates "Krista lood"
Krista Lensin astub üles uues saates "Krista lood" Foto: TV3

Miks välja mõelda midagi originaalset, kui võib võtta eduka toote ja seda lihtsalt kopeerida? Kanal 2s alustab Tuuli Roosma suhtedraama-saade «Saladused» juba 11. hooaega. TV3 arvas, et neil on midagi samasugust vaja, ja nii sündis uus sari «Krista lood».

Esimese saate süžee võib ära jutustada kümne sekundiga: aasta on 1994. Mees ütleb naisele, et sõidab laevaga Estonia äriasjus Rootsi, aga tegelikult läheb armukese juurde. Jõuab tagasi koju leinava naise juurde, aga ise ei tea midagi sellest, et laev on vahepeal põhja läinud ja hukkunud 850 inimest. Puänt sai selgeks kümnendal saateminutil.

Stsenarist Rohelend ja režissöör Reimund on suutnud loo venitada 24 minuti peale, sealhulgas Krista Lensini – kes ilmselt selle maitsetu anekdoodi välja mõtles – sisutu kenitlemine saate alguses ja lõpus. Dialoog venib nagu tigu üle tati, isegi «Õnne 13» kõige letargilisemates osades pole sellist molutamist nähtud.

Näitlejatele võib kaasa tunda, aga samas, eks nad ise selle töö vastu võtsid. Mis teha, meil kõigil on mingi näljane liising, ei saa alati valida. Tääri ja Lohki seksistseen oli muidugi Eesti teletoodangule kohaselt haletsusväärne. Mingi areng selles minilavastuses muidugi toimus: iga minutiga läks veel halvamaks. Selles suhtes säras Ene Järvise karakteri «lycka till»-nali, mis labasusenivoo mõõdiku korraks piirajasse virutas.

Reklaam jättis mulje, et «Krista lugude» puhul on tegemist kogenud seltskonnaajakirjaniku teleintervjuudega hetke kuumimate kõmuinimestega. Selle asemel näidati lõdvalt kokku kirjutatud lamedat lavastuslikku lugu.  

«Krista lood», Thors Productions

TV3 eetris 31. augustil kell 20.00

Režissöör Madis Reimund, stsenarist Birk Rohelend, osades Veikko Täär, Karin Rask, Natali Lohk, Ene Järvis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles