Evald Hermaküla käis koolilõpuballil tsaariohvitseri mundris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hermaküla
Hannes Hermaküla Foto: Liis Treimann / Postimees

Bravuurikas idee minna koolilõpuballile isa Evald Hermaküla kaudu Draamateatrist laenatud tsaariohvitseri mundris päädis 1987. aastal keskkooli lõpetanud Hannes Hermaküla jaoks sellega, et miilits võttis ta kinni.

«Ringvaate» saatejuht Hannes Hermaküla oli 18-aastane koolipoiss, kui miilits ta tsaariarmee mundri kandmise eest tänavalt ära korjas, kirjutab Õhtuleht.

«Käisin siis gümnaasiumi lõpuklassis ja laenasin oma isa kaudu Draamateatrist neli tsaariohvitseri mundrit – olen küll unustanud, mis lavastuses neid kasutati. Kuna meie Westholmi gümnaasiumis oli tavaks, et lõpuklass korraldab lõpuballi, siis otsustasime mõne sõbraga, et keerame natuke vinti üle ja lähme ballile tsaariarmee mundrites,» rääkis Hermaküla.

«Tegime balli ära, tantsitasime seal oma tüdrukuid ja õpetajaid, kõik oli väga kena, aga järgmine päev tekkis meil suurepärane mõte, et kuna meil on nii kihvtid ülikonnad käes, siis äkki läheks teeks teenindusmajas pilti. Pidin ühega sõpradest Moskva kohviku ees kokku saama, et koos teenindusmajja minna. Ootasin siis seal täies tsaarimundris ja juurde tuli miilits. Ma olin väga pahane ega saanud aru, miks ta mu kinni võtab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles