Brasiilia linnapea juhtis linna WhatsApp sõnumite abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia politsei
Brasiilia politsei Foto: SCANPIX

Brasiilia politsei otsib Bom Jardimi linnapead, keda kahtlustatakse riigilt raha väljapetmisest ja linna juhtimisest rakenduse WhatsApp sõnumite abil.

Prokuröride sõnul elas 25-aastane Lidiane Leite Maranhão osariigi pealinnas São Luísis luksuslikku elu, edastab BBC.  

See linn asub 39 000 elanikuga Bom Jardimist umbes 275 kilomeetri kaugusel ja selle tõttu suhtles linnapea oma alluvatega mobiilirakenduse abil.

Leite kadus pärast seda, kui osariigi koolidele ja teistele asutustele mõeldud summade kadumist uuriti ja tema nimi tuli sellega seoses esile.

Uurimine näitas, et kadunud on umbes neli miljonit dollarit riigi raha.

Leite kallim Beto Rocha kandideeris 2012. aastal Bom Jardimi linnapeaks, kuid teda ei valitud korruptsioonikahtluse tõttu. Valimised võitis Leite, kes määras Rocha oma nõunikuks ja linna tegelikuks juhiks.

«Ta on linnapeaks liiga noor ja kogenematu. Tal puuduvad kogemused ja ta delegeeris ülesandeid Rochale,» sõnas naise advokaat Carlos Barros.

Linna haridussüsteem kukkus raha puudusel kokku ja õpetajatele ei saa palka maksta.

Leite endisest asetäitjast sai Bom Jardimi uus juht. Pärast ametivande andmist lubas ta tuua Leite mustad teod päevavalgele.

Maranhão osariigi prokuröri sõnul kuulutatakse Leite ülemaailmselt tagaotsitavaks, kui ta end tänaseks võimude kätte ei anna.

Kirde-Brasiilias asuv Maranhão on Brasiilia üks vaesemaid piirkondi, kus korruptsioon ja poliitikute äraostmine on tavaline nähtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles