Triin Tulev: esimesel kohtingul pakkus ta mulle avalikus kohas kokaiini

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tulev
Triin Tulev Foto: TV3

Eelmise nädala Ekspress avalikustas Triin Tulevi väidetava vägistamisjuhtumi, millel ajalehe väitel ja ka mehe kinnitusel, kes Triinuga ööd veetis, alust ei olnud. Tulev rääkis TV3 «Seitsmestele uudistele», et ta on kindel, et teda siiski vägistati.

Tulevile tehtud uriiniproov näitas Ekspressi sõnul, et neiu veres polnud uimastavaid aineid, küll leiti, et seltskonnastaar oli tarbinud kokaiini. Hoolimata sellest, et arstlik läbivaatus ei andnud alust arvata, et Tulevit on vägistatud, on naine kindel, et kondoomid polnud voodi kõrval niisama.

Noormees, kes Ekspressile intervjuu andis, jäi anonüümseks. Ta rääkis vägistamissüüdistusest, Triinuga deitimisest, duši all käimisest ja andis mõista, et kuna noored ärkasid Triin Tulevi kodus, polnud Tulevil mingit põhjust vägistamissüüdistusega politseisse minna. Halvimal juhul oleks mees saanud raske kuriteo eest vanglakaristuse kuni viieks aastaks.

Tulev otsustas Ekspressile mitte intervjuud anda, kuid pärast avalikku hukkamõistu soovis ta juhtunut selgitada. 

Triin Tulevit küsitles TV3 «Seitsmeste uudiste» reporter Katrin Lust.

Katrin Lust: Räägi mulle kõigepealt, kuidas sa ennast tunned. Ekspress tuli välja kolmapäeval, täna on esmaspäev. 

Triin Tulev: Kõige õigem on öelda, et mul on täpselt selline tunne, nagu mind oleks maha lastud, aga ma oleksin ellu jäänud. Väga kummaline metafoor, aga täpselt nii ma tunnen. Kui veel täpsem olla, siis mind oleks pärast seda mahalaskmist veel seotud keskväljakule inimestele kividega loopida.

Lust: Üks asi on olla avaliku elu tegelane ja ma mõistan, et ühelt poolt avalikkus võib meid suurendatud tähelepanu all vaadata, aga nüüd, kui sa oled sellises olukorras - vägistamised, kohtud - kas nüüd võiks kuskilt minna piir, kust võiks ka avaliku elu tegelast kaitsta?

Tulev: Absoluutselt võiks ja tegelikult peaks. Minu teada on see täiesti lubamatu käitumine. Eriti veel, kui arvestada seda, et inimene, kes minuga niimoodi käitus, temale pakuti anonüümsust. Mina ei soovinud intervjuud Ekspressiga, sest mul on niigi valus ja niigi raske. 

Lust: Kas sa leiad, et see lugu oleks olnud õiglasem, kui seal oleks olnud ka tema nimi?

Tulev: Absoluutselt. See on üleüldse väga kummaline, et inimene, kes saab millegi sellisega hakkama, jookseb ühte populaarsemasse ajalehte ja siis seda veel anonüümselt. See, et ajakirjanik Sulev Vedler seda kõike lubas juhtuda, eriti veel, kui temaga oli varem räägitud, et see oli liiga isiklik teema, et üldse seda käsitleda niiviisi. Ja siis panna ainult minu nimi sinna... 

Lust: Miks sa keeldusid Ekspressile kommentaari andmast, kui sa alguses tahtsid seda teha, sain ma õigesti aru?

Tulev: Ei, ei tahtnud.

Lust: Aga kui ajakirjanik oleks sinuga vestelnud teistmoodi?

Tulev: Ei, ma ei oleks mingil juhul tahtnud seda intervjuud, sest mul on käimas väga raske kohtuprotsess perevägivalla osas ja paraku, nüüd kus see ka teemaks tuli, on raske mitte näha seost nende kahe loo vahel. Ilmselgelt oli teatud isikutel väga vaja seda minu mustamist ja räiget laimamist. Pole võimalik mööda vaadata, kellelgi oli täpselt enne riigikohut vaja seda intervjuud.

Lust: Seal kõrval oli sidebar Vesilooga seoses, eks ole, need on kaks erinevat lugu ja kaks erinevat meest. 

Tulev: Just. Et miks need siis ajalehes kokku seoti omavahel, tekib küsimus. Siin on paralleele palju. Mõlemad nad põgenesid kohe pärast toimunut Eestist ära, üks lähemale, teine kaugemale. Kas teeb seda inimene, kes pole midagi valesti teinud?

Lust: Üks põhiasi, mis sulle halvaks pannakse, on see, et sa tegid valesüüdistuse. Tegelikult sul ju oli põhjust. Mida nägid ja kogesid sina tollel hommikul?

Tulev: Tollel hommikul leidsin ma enda kõrvalt inimese, kellega olin teisele kohtingule läinud. Teadsin, mis inimesega on tegu. Esimesel kohtingul pakkus ta mulle avalikus kohas kokaiini. Ma väga loodan, et see jäi kaamera peale. Ma väga loodan, et politsei võtab selle sealt välja. Sest praegu on pandud minule külge mingisugune uimastite tarbimine, mida Sulev Vedler muide ei nimeta uimastiteks, vaid ergutiteks, aga noh, üldnimetus on neil siiski üks.

Hommikul ma ärkasin, leidsin enda kõrvalt selle noormehe ja avatud kondoomipakid. Helistasin esialgu enda ühele vanemale tuttavale, keda ma usaldasin, ja küsisin temalt nõu, mida teha, sest ma ei julgenud minna politseisse. Sest ma tean vägagi hästi, kui raske on tõestada kuritegu, mis on toimunud nelja seina vahel ja kus ei ole pealtnägijaid. Aga kui ma leian enda kodust avatud kondoomipaki... Minu jaoks oli see täielik šokk. Loomulikult ma helistasin siis politseisse.

Arstlikul läbivaatusel küsis arst minu käest: Triin, kas sul on päevad? Sest mul tuli nii palju verd. Kui räägime siin, et mina tegin mingisuguse valesüüdistuse, siis no... Teate, ma olen täielikus šokis sellest kõigest. See on nii hull lihtsalt, mida mulle praegu süüks pannakse. Valesüüdistus? Mismoodi? Kui mul on avatud kondoomipakid, mul tuleb verd ja minu verest leitakse mingisuguseid aineid, mida ma ei tarbi ja millele olen täielik vastane? Mul on homme spordivõistlused tulemas. Ma ei tea, kuidas saab üldse uimastitarbimisega seostada sellist inimest. Aga samas jäetakse anonüümseks see inimene, kes tegeleb selle müügiga, tarbib ise... 

Lust: Paljud inimesed lahkavad seda teemat ja ütlevad, sa olid saatnud sõnumi sellele inimesele, et buukin su terveks ööks jne. Räägi natuke sellest taustast. Ühed inimesed arvavad, et sa saadad sõnumi ja olete teie juures öösel, aga sul on kindlasti oma versioon sellest kõigest.

Tulev: Teate, ma võin need sõnumid kohe praegu lahti võtta. Kas võtan? 

Lust: Räägi parem paari sõnaga.

Tulev: Kuna ta esimesel kohtingul pakkus mulle kokaiini, mille peale ma tõesti ära ehmatasin, aga ta palus nii väga, et ma tuleksin 3. juulil temaga sinna peole. Kuna ta käis oma palumisega nii väga pinda, tekkis mul ausalt öeldes kahtlus, et miks - ta võiks ju ükskõik kelle teise kutsuda, tal on kindlasti teisi sõbrannasid. 

Lust: Mis pidu see oli?

Tulev: Tantsevalnõi Rai. Ma mõtlesin, et seal peaksin end üsna turvaliselt tundma, kuna ma ise ju juhatasin seda VIP-osa seal mõnda aega ja ma tean, kus kaamerad asuvad. Arvasin, et siis ei saa minuga midagi juhtuda. Aga paraku on minuga juhtunud täpselt see, mis on ma ei kujuta ette, kui paljude noorte naistega juhtunud. Ma väga imestan, et see juhtus alles nüüd - ma saan varsti 30. Tavaliselt on juba palju varasemalt ja avaliku elu tegelastelgi sealsamas klubis ja igal pool mujal juhtunud selliseid asju. 

Lust: Sa saatsid talle sõnumi. Ta meeldis sulle?

Tulev: Jaa, ma saatsin talle sõnumi, et kas me saame ühe konkreetse faktori jätta sellest õhtust välja. Ma ei tahtnud seda kirjalikult kirjutada, teadagi miks. Sest nii võib minust jääda mingisugune politseikoputaja või mingi muu mulje jääda. Kui ma oleksin seda otse küsinud tema käest, et kas saab jätta kokaiini sellest õhtust välja, et sel juhul ma buukin su kogu ööks - sel juhul oleks praegu vähe teised tõendid. Aga sel juhul poleks ma seal peol käinud ja siis poleks kõike seda juhtunud.

Lust: Mis see sõnum oli siis? "Ma buukin su kogu ööks", aga sellele eelnesid ka mingid teised sõnumid?

Tulev: Jah - "kui sa jätad selle faktori ehk kokaiini sellest ööst välja", sest selliste asjadega mina ei kavatse tegeleda.

Lust: See tuli kuidagi ühepoolselt seal lehes välja.

Tulev: No muidugi, kuidas sellele inimesele kasulik on.

Lust: Ta meeldis sulle?

Tulev: Ma polnud ammu kohtingul käinud ja mõtlesin, et miks mitte sellest mullist välja tulla, mille tekitas mu koduvägivalla juhtum. Pärast seda ei julgenud ma absoluutselt väljas käia. Mingi hetk lihtsalt tuleb ennast kasvõi sundida välja minema, sest muidu sa mandud ära lihtsalt.

Lust: Kas need sõnumid ja teated, mis olid Ekspressis, andsid ühepoolse pildi sellest?

Tulev: Loomulikult, absoluutselt. Kui minu kommentaare ei olnud, siis ta ei saanud ju anda kahepoolselt.

Vaata täispikka intervjuud TV3 videost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles