Rootslanna kaotas kaalus 60 kilogrammi dieeti pidamata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Rootsi elav noor naine oli pikka aega ülekaaluline, kuid siis tundis, et peab oma tervise huvides end käsile võtma ja kaalu langetama.

26-aastane Emma Bertilsson tegi läbi totaalse muutumise, kaotades kehakaalus 60 kilogrammi, edastab Expressen.

2011. aasta suveks oli naise kehakaal kerkinud 130 kilogrammi. Tal oli raske liikuda ning ta ei suutnud ilma abita sokke ja jalatseid jalga panna ega jalast võtta.

Tal olid liiges- ja lihasvalud ning suurest kehakaalust tingitud veresoonkonna ja südame probleemid. Samuti oli ta kehatemperatuur kõikuv.

Nüüdseks kaalub Emma Bertilsson 60 kilogrammi vähem, jookseb pikka maad probleemideta ja töötab personaaltreenerina.

Rootslanna kinnitusel kaotas ta kaalus dieedi ja maovähendusoperatsioonita.

Bertilssoni sõnul oli ta oma raskest kehast väsinud ja selle tõttu langetas ta karmi otsuse.

«Ma ei suutnud end enam taluda. Mulle tundus, et mul on vaid kaks võimalust, kas teen enesetapu või alustan otsast peale,» meenutas naine.

Bertilsson valis uue alguse ja hakkas alguses kergelt treenima. Ta rõõmustas, et suutis jalgsi läbida aina pikemaid vahemaid. Samuti hakkas ta treenima treppidest üles ja alla liikumist.

Ta hakkas vähem sööma komme, kartulikrõpse ja muu kehakaalu kasvatavaid toite.

«Kui olin oma menüüst teatud asjad välja jätnud, tundsin end kohe paremini. Minu eluviisi muutuse parim osa oli ja on liikumine. Endisest «diivanipadjast» sai sportlane,» lisas rootslanna.

Ta lisas käimisele jalgrattasõidu, hiljem tulid veel ujumine ja jooksmine.

Nüüdseks on ta läbinud ühe maratoni ja sel sügisel plaanib joosta veel teise maratoni.

Rootslanna teatel oli tal kehakaalu kaotamise protsessi ajal mitu madalsisu, mil ta oli valmis loobuma. Motivatsioon siiski ei kadunud ja ta jätkas piinast hoolimata.

Ta märkas, et kui püstitada väiksemaid eesmärke, siis oli lihtsam neid täita. Samuti premeeris ta end mõne eesmärgi täitmisel millegi heaga.

Bertilssoni sõnul on tähtis end armastada ja mitte üleliia karistada.

«Muutused toimuvad, kuid mitte hetkega. Enda suhtes ei tasu olla liiga karm, vahel läheb paremini ja vahel halvemini,» nentis kaalu alandanu.

Nüüd on tal rasva asemel lihased.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles