Müncheni Bayern staarväravavahi Manuel Neueri «klaaspalee» tekitab viha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manuel Neuer
Manuel Neuer Foto: SCANPIX

Saksamaa koondise ja jalgpalliklubi Müncheni Bayern kuulsa väravavahi Manuel Neueri plaan ehitada endale ilusa järve lähedale klaasvilla vihastas kohalikke elanikke.

Maja on ehitamisel, kuid juba nüüd on saanud paik Müncheni Bayerni ja Neueri fännide «palverännaku» kohaks, edastab The Local.

Kohalikud elanikud ei pahanda ainult lärmavate ja soovimatute külaliste pärast, vaid ka selle tõttu, et suur klaasist ehitis ei sobi traditsiooniliste hoonetega Leebergi.  

Villa asub järve lähedasel mäekünkal ja paistab kaugele. Samas rikub «klaaspalee»  üle järve asuvatel inimestel ilusa loodusvaate.

Kohalike sõnul ei hooli kuulus väravavaht kriitikast, vaid tahab demonstreerida, kui rikas ta on. Teada on, et Neuer teenib sellel aastal 7,6 miljonit dollarit.

Oma sõna on sekka öelnud ka geoloogid, kelle arvates kerkib maja geoloogilisse riskipiirkonda. Kui paigas on paduvihmad võivad need tekitada mäeküljel muda-, kivi- ja liivalaviini ning viia osa hoonest kaasa. Selle tõttu võivad kannatada saada ka paiga teised ehitised.

Väljaanne Tergenseer Zeitung kirjutas, et «Kui Leeberg satub ohtu, siis ei suuda seda takistada ka maailma kõige parem väravavaht».

Neuer ei ole Saksa jalgpallikoondise ainus mängija, kes on tavalisi sakslasi vihastanud.

Ta meeskonnakaaslane ja Dortmundi Borussia mängija Marco Reus sattus meedia hambusse möödunud aasta detsembris pärast seda, kui ilmnes et ta sõitis aastaid oma kalliste sportautodega juhiluba omamata. Talle määrati selle eest 540 000 eurot trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles