Ekraanile jõuab Draama festivali erisaade «Piiripealne hetk»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Piiripealne hetk»
«Piiripealne hetk» Foto: Kaader filmist

3. septembril kell 22.15 jõuab ETV ekraanile Eesti Teatri Festivali Draama 2015 erisaade «Piiripealne hetk», mis keskendub eelkõige Draama festivali kuraatoriprogrammile, mil nimeks «Piiri peal», kuraatoriks Peeter Raudsepp. 

Sadakond noort teatritegelast saavad 7.-9. septembril lõpuks kõik kokku teatrifestivalil Draama. Piiri peal tasakaalu hoides mõeldakse nii teatrikunsti õppimise peale ning vaadatakse oma silmaga, kuhu noored enda piire kunstis tõmbavad. Näha saab nii tantsu ja tralli kui draamat ja tõsidust. «Piiripealne hetk» on telesaade, kus kombatakse piire. Hüpatakse tundmatusse, ronitakse sinna, kuhu ei tohi ronida, turnitakse serval ning sukeldutakse põhjani välja. Draamat peab saama! Igas mõttes.  Saatejuht ja toimetaja on Keiu Virro, režissöör Jüri Muttika, operaatorid Rasmus Puksmann, Jako Krull ja Antti Kopliste, produtsendid Grete Nellis, Katrin Maimik ja Jüri Muttika. Saate valmimist on toetanud Martell Cognac.

Sel aastal toimub Eesti Teatri Festival Draama 7.-13. septembrini Tartus, osa programmist leiab aset ka Tallinnas. 

2015. aastal on Draama festivalil viis programmi: Kuraatoriprogramm «Piiri peal», Balti Teatri Foorumi programm, Aastaauhindade programm, Vaba Lava showcase ja Uue Tantsu showcase. Kogu festivali ajakava ja programm on tutvumiseks nähtaval festivali koduleheküljel draama.ee. Piletid Draama etendustele on müügil Piletilevis.

Esmakordselt on  teatripublikul võimalik valida oma lemmik lavastus festivali programmist. Pernod Ricard Estonia annab välja Martelli Eesti teatri publikuauhinda. Hääletus on avatud kuni 6. septembrini leheküljel draama.ee, festivali ajal saab oma lemmiklavastuse poolt hääletada etenduspaikades. Auhinnaks võitnud lavastuse trupile on Martelli poolt viiepäevane inspiratsiooni- ja puhkusereis Prantsusmaale Martelli Konjakimõisasse. Auhinna võitja kuulutatakse välja Draama festivali pidulikul lõpustseremoonial 12. septembril Tallinnas Vaba Laval. Hääletanud publiku hulgast loositakse kümme võitjat, kes saavad auhindadeks järgneva aasta Draama festivali passid. 

Piiripealne hetk from Draama on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles