Austrias anti kuueaastane tüdruk kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Austrias andis naine kohtusse kuueaastase tüdruku, kuna naise sõnul tekitas laps talle Vorarlbergi suusamäel raskeid kehavigastusi.

Naine soovib kohtu kaudu saada kompensatsiooniks 38 000 eurot, edastab The Local.

Sel nädalal arutati kohtus, kas last saab juriidiliselt olla vastutav õnnetuse põhjustamises.

Austria seadus kohaselt ei saa alla 14-aastaseid lapsi kohtusse kaevata, kuna tegemist on alaealistega.

«Selliste juhtumite puhul on vastutavad vanemad ja suusainstruktorid, sest nemad peavad  lapsi jälgima ja saavad õnnetusi ära hoida,» teatas kohtu pressiesindaja Claudia Hagen.

Samas saab ka alaealisi kohtusse kaevata, kui nad tõesti on ohuolukorra tekitajateks.

Vorarlbergi kohus uurib nüüd, kas kuueaastast tüdrukut saab tõesti juhtunus süüdlaseks pidada nagu naine väidab.

Kohtujuhtumi mõlemad osapooled olid mäesuusatamas Saksamaa ja Austria piirialal Bregenzerwaldis. Laps olin juhtumi ajal suusainstruktori hoole alla mäesuusatehnikat lihvimas kui ta järsku naisele ette sõitis. Naise sõnul kukkus ta lumele ja sai vigastada.

Naise teatel olid ta vigastused rasked ja ta ei ole seni suuteline suusatama. Ta soovib saada kompensatsiooni, kuna ta ravi võib väga kulukaks ja pikaajaliseks osutuda.

Kohtusse jõudnud dokumentidest selgus, et kumbki osapool ei olnud piisavalt tähelepanelik ning selle tõttu võivad mõlemad võrdselt süüdi olla.

Kohus ootab juhtumi kohta veel tõendusmaterjali. Otsus peaks langetatama kolme nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles