Nähtamatu «kuppel» teeb luuredroonid kindlaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon
Droon Foto: SCANPIX

Viimase aja üheks kuumemaks objektiks on droonid ehk mehitamata õhusõidukid, mille kasutamine on muutunud ühiskonda, tehnoloogiat ja poliitikat.

Droone kasutatakse enamasti sõjaväes ja politseitöös, kuid neid saab kasutada ka tsiviilotstarbeks, edastab Discovery News.

Droonid pakuvad huvi kriminaalidele ja on teada juhtumeid, milles vanglagängidele on droonide abil saadetud narkootikume. Droonid võimaldavad konkurentide järele ja lihtsalt niisama luurata.

Saksamaal Kasselis tegutsev idufirma Dedrone pakkus välja droonide kindlaks tegemise süsteemi, mille abil saab tabada teatud alal lendavad mehitamata õhusõidukid.

Dedrone´i teatel sobivad sellised «kuplid» vanglatele, suurfirmadele, tööstuskompleksidele, ürituste korraldajatele ning kõigile, kes tunnevad, et droonid ei peaks neid jälgima ega julgeolekuprobleeme tekitama.

Süsteemi põhikomponent kannab nime Drone Tracker. See asub ilmastikukindlal 40 sentimeetri kõrgusel alusel ning sellel on hulk sensoreid, kaasa arvatud videokaamerad, akustilised sensorid ja infrapunakaamerad. Nende abil saab taevast jälgida nii päevasel kui öisel ajal.

Drone Trackeri vaatlusulatus on 180 kraadi ning ta «silmad» töötavad 100 meetri raadiuses.

Drone Trackeri puhul on lihtsa süsteemiga, mida saab üles seada ja maha võtta kiiresti.

Dedrone´i lehekülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles