Donald Trump ähvardas, et lõpetab Oreo küpsiste söömise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump sõnas teisipäeval peetud kõnes, et ta loobub Oreo küpsiste söömisest, kuna neid valmistav firma Mondelez International Inc plaanib Chicagos tehase sulgeda ja viia tootmise Mehhikosse.

Trumpi sõnul ta enam Oreo küpsiseid ei söö, kuid kui ta leiab mõned, mis on toodetud USAs, siis ta on valmis neid maitsma, edastab foxnews.com.  

Oreo küpsiseid tootev Mondelez International Inc teatas möödunud kuul, et nad plaanivad investeerida Mehhikos avatava tehase nelja uude tootmisliini 130 miljonit dollarit. Chicago tehas  suletakse osaliselt, kuna sealsed tootmisliinid on vananenud.

Firma teatel vähendatakse Chicago tehases töökohti ja 1200 asemel jääb alles 600 töökohta, kuid tehast veel lõplikult ei suleta.

Firma esindaja Laurie Guzzinati vastas Donald Trumpi kriitikale, et Oreo küpsiseid toodetakse USAs lisaks Chicagole ka New Jerseys, Oregonis ja Virginias. Vajadusel võib ta seda kontrollida.

Donald Trump on viimasel ajal Mehhiko ja mehhiklaste vastu sõna võtnud. Ta ähvardas, et kui saab USA presidendiks, siis saadab illegaalsed immigrandid, kelle seas on enim mehhiklasi, USAst välja.

Trumpi arvates on mehhiklased laisad ja looderdajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles