Ashley Madisoni lehekülje miljonite kasutajate seas on vaid 12 000 naist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Madisoni esileht.
Ashley Madisoni esileht. Foto: SCANPIX

Abieluväliseid salasuhteid võimaldaval Ashley Madison leheküljel on miljoneid kasutajaid, kuid nende seas on vaid 12 000 naist.

Tehnoloogiablogi Gizmodo toimetaja Annalee Newitzi arvates on firma ise loonud naiste profiile näitamaks, et ka paljud naised kasutavad seda lehekülge.

Häkkerite poolt avalikustatud andmete analüüs näitas, et petmisleheküljel on naisi minimaalselt.

«Umbes 12 000 naise kohta saab kindlalt öelda, et nad on või olid selle lehekülje kliendid,» teatas Newitz.

Ashley Madisoni töötajaid on varem mitmel korral süüdistatud valeprofiilide loomises ning naiskasutajate väike arv ei ole üllatus.

Salasuhete lehekülje enda andmetel on selle 37 miljonist kasutajast umbes 5,5 miljonit naised. Newitzi sõnul on see arv väga ülepakutud.

Newitzi teatel näitas e-posti ja IP-aadresside uurimine, et kümnete tuhandete kasutajate taga on tegelikult Ashley Madisoni oma töötajad. Enamik neist valeprofiilidest on sellised, nagu oleks kasutaja naine.

Newitzi sõnul läks ta uuring väga huvitavaks siis, kui ta pööras tähelepanu sellele, kui aktiivselt kasutajad lugesid neile jäetud sõnumeid. Meestest kaks kolmandikku ehk umbes 20 miljonit luges saadud sõnumeid vähemalt ühe korra. Naistest tegi sama vaid 1500.

Newitz sai samad tulemused ka siis, kui vaatas sõnumite vahetamise aktiivsust üldiselt.

Ashley Madison annab kasutajatele võimaluse kustutada tasu eest oma kasutajaandmed.

Impact Team häkkerite rühma lekitatud andmed paljastasid, et tegelikkuses ei kustutanud Ashley Madison kasutajate andmeid.

Kasutajaandmete eemaldamise eest maksnute seast leiti 12 000 naist.

Newitz tõdes, et see arv näitab tegelikku naiskasutajate arvu. Ashley Madisoni lehekülje kasutajate seas on naisi seega 0,032 protsenti.

Miljonid mehed on maksnud palju raha selle eest, et suhelda olematute naistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles