«Elagu valed!» Noor ja vihane nihilist astub pagulaste kaitseks välja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased eile Makedoonias Gevgelija raudteejaamas rongi ootamas, mis viib nad Serbia piirile.
Pagulased eile Makedoonias Gevgelija raudteejaamas rongi ootamas, mis viib nad Serbia piirile. Foto: SCANPIX

Selle aasta üks kõige rohkem poleemikat tekitanud teema Eestis on pagulased. Kuna paljud inimesed arvavad, et kõik pagulastega seotud info on kas üht- või teistpidi kallutatud, siis otsustas üks Nihilist.fm kasutajatest kirjutada ratsionaalse analüüsi pagulassituatsioonist.

Tekst on refereeritud muutmata kujul Nihilist.fm lehelt:

Ma olen noor ja vihane. Mind on oma elatud 26 aasta jooksul õpetatud armastama seda riiki ja rahvast, kellega me koos elame. Viimased kaks-kolm aastat on aga pannud mind sügavalt järele mõtlema riigi, rahvuse, sallivuse ja paljude muude küsimuste osas.

Mind kasvatati arusaamadega, et iga inimene on unikaalne ja tähtis. Olenemata tema, nahavärvist, seksuaalsest orientatsioonist või uskumistest. Aga viimaste aastatega on selgunud, et mul ei ole õigus. Kõigepealt selgus, et ma peaksin olema sallimatu homode suhtes, kuna nad ohustavad traditsioonilist perekonda. Ei tea, ei ütleks, et olen tundnud end elu jooksul kuidagi homode poolt ohustatuna.

Nüüdseks on ka selgunud, et ma peaksin olema äärmiselt sallimatu kõikide teise nahavärviga inimeste vastu, sest nemad, kujutate pilti, OHUSTAVAD Eesti rahvust. Et ristisõjad, saksa okupatsioon ja sellele järgnenud vene okupatsioon ei suutnud rahvast välja suretada relvade abil ja nüüd tuhatkond (ametlikel andmetel 150-200) pagulast, kellel pole hinge taga suurt mitte midagi, peale tahte inimväärselt elada, on nii märkimisväärne oht meie rahvale?

Ma ei usu seda.

Mida ma usun aga on see, et on haletsusväärne, kuidas üks rahvas laseb endale valetada. Ja enne kui kõik rahvusriigi eest seisjad jõuavad särgi seljast heita ja hakata vastu rinda taguma, et seda me räägime kogu aeg,  siis saage aru – just teie olete see seltskond, kes endale valetada laseb. Te olete võtnud suvaliste facebooki gruppide levitatud pildid ning usute nüüd siiralt, et nii ongi.

Tahad näidet?

Palun väga! (Video nähtav ka artikli lõpus).

See video KUBISEB valedest, mida iga grupi liige võtab tõe pähe, mis siis, et korduvalt on asjaga TEGELIKULT tegelenud inimesed seda ümber lükanud. Aga seda ei usu keegi – meedia ju valetab, poliitikud valetavad. Aga Facebookis järsku on tavalised inimesed kõigega kursis, mis maailmas toimub. Huvitav on see valetamisest aru saamine inimestel – kõik, mis ei kinnita enda tõekspidamisi ja uskumisi on vale, aga kui kinnitab, siis on järsku 100% tõsiselt võetava artikliga tegu? Sest kes ikka internetis valetaks, eksju?

Ei, pagulased ei saa kuus 1000€. Pagulased saavad kuus 90€ toetust + 35€ ulatuses hüvitatakse transpordikulud, 20€ eest tõlgiga seotud kulusid ja kuni 80€ eest meditsiinikulusid. Aga tavainimese arvates on see karjuv ebaõiglus. Sest maksumaksja raha läheb sinna alla? Ei lähe. Seda rahastab Euroopa komisjon. (allikas)

Ei, pagulased ei ole kõik kallite firmariietega. Veidi rohkem maailma asjadega kursis olev inimene teab, et Aafrika on nr1 riik, kuhu kõik kõik maailmast üle jäänud piraattoodang kokku tagasi voolab. (allikas) Seega teie «kallid firmariided» on arvatavasti kuskil hiinas oleva tehase ülejääk.

Ei, pagulased ei ole kõik kriminaalid, sarivägistajad jne. Jah, kindlasti on selles seltskonnas ka kurjategijaid, aga üksikute indiviidide käitumise pealt ei saa teha üldistusi kogu ülejäänud seltskonna kohta. Mäletate, Eestlased kogusid mõned aastad tagasi Euroopas tuntust juveelivargustega? Kõik Eestlased on nüüd automaatselt vargad ja lurjused? Aga niipidi te ei mõtle.

Ei, islamiusk ei tähenda, et iga moslem võib ja lausa peab valgeid inimesi vihkama. Igal usul on oma radikaalseid ja idiootseid rühmitusi. Ka kristlaste ja muude valgete inimeste seas. Kirjutage facebooki otsingusse Christians against… ja vaadake mis tulema hakkab. Aga ei, islam on paha ja kristlik valge inimene on püha.

Ma võiks neid valesid siin järjest ümber lükata, kuid see ei muuda enam midagi. Rahvas on pimestatud. Pimestatud vihast, mille taga on tegelikult hirm. Hirm teadmatuse ja tuleviku ees. Te kuulate oma sõprade ja tuttavate lugusid reisidest välismaale ja kuidas “seal ikka need mustad igal pool on ja luusivad ja joovad parkides ja on muidu häirivad” Aga ise pühapäeval sõbraga õues õlut juua on jälle chill?

Eriti ärritab mind, et kogu see pagulaste vastane kamp ei tahagi enam mõistuse häält kuulda võtta. Ennast sulgetakse kinnistesse gruppidesse sotsiaalmeedias, kuhu teisitimõtlejaid ei lasta ja siis pobisetakse omavahel, kuidas kõik neegrid tuleks maha lasta. Postitatakse äärmuslike lehtede pilte ja postitusi ning mõeldakse, et maailmas tegelikult asjad nii ongi. Et meedia ei räägi sellest, sest nad tahavad vaikida maha kõik, mis toimub. Pagulaste kohta ei ole häid uudiseid ju kunagi. Muidugi ei ole. Meedia räägib haruharva sellest, kuidas miski hästi on. Sellest, mis on tore ja hea, saab reporteri lõppu võibolla 10 sekundit klippi. See-eest sellest, kuidas pagulased kaklevad kusagil põhja-Soomes saab teha pika ja põhjaliku uudisloo. Meedia lihtsalt toimib niimoodi. Clickbait.

Te räägite Eesti rahva kaitsmisest. Ja selleks, et rahvast kaitsta, on igaüks teist valmis Ku-Klux-Klani ürbi selga tõmbama ja neegreid pooma minema. Ah-jaa, ei ole. Sest kogu teie «rahva kaitsmine» jääbki facebooki suletud gruppidesse. Te ei kaitse mitte midagi peale oma piiratud maailmavaate. Te olete arad, te olete rumalad ja teie inimväärikus kahaneb iga päevaga, iga kommentaariga pagulaste miinustest tõmbate te iseenda karmale miinuseid juurde. Kõige selle juures on teis aga veel uhkust, et te ajate õiget asja.

Kui Eestlased muutuvad rahvaks, kes on uhkusega rassistid, siis ma olen uhkusega selle rahva vaenlane.

Kanal2/Proov2

Posted by Pagulaste VASTU on 21. juuni 2015. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles