Prantslanna saab «nutiallergia» tõttu sotsiaaltoetust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Prantsusmaa Toulouse´i kohus otsustas, et ühel naisel on õigus saada sotsiaaltoetust, kuna ta on allergiline igapäevaste nutiseadmete ja elektromagnetlainete suhtes.

39-aastase Marine Richardi sõnul on tema kohtuvõit samas võiduks teistele inimestele, kellel on diagnoositud elektromagnetiline hüpertundlikkus, edastab The Local.

Enamikus riikides ei panda elekromagnetlainete allergia diagnoosi, kaasa arvatud Prantsusmaal, kuid on üsna palju juhtumeid, milles selle all kannatajad ei saa kasutada mobiiltelefone, arvutit, televiisorit ja muid seadmeid.

Teadusuuringud ei ole kinnitanud, et just nutiseadmed põhjustavad uimasust, peavalu, pearinglust ja südamepekslemist.

Richard, kes on endine raadiosaadete produtsent, kolis oma allergia tõttu Prantsusmaa edelaosa mäestiku piirkonda metsade keskele elama. Ta renoveeris seal vana taluhoone, kus puudub elekter ning vett saab ta kaevust.

Toulouse´i kohtu otsusega hakkab naine saama järgmised kolm aastat iga kuu 800 eurot sotsiaalabi.

Kohus leidis, et naise pidevad tervisprobleemid on tingitud nutiseadmetest ning selle tõttu ei ole ta töövõimeline.

Prantslanna advokaat Alice Terrasse sõnas, et tegemist on õigusalase pretsedendiga, mis tulevikus võib aidata teisi samas olukorras olijaid.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel ei ole leitud piisavalt teaduslikku tõendusmaterjali, et tänapäevased nutiseadmed ja elektromagnetlained tekitavad teatud terviseprobleeme.

Rootsis ja Saksamaal on elektromagnetlainete tundlikkus liigitatud tööst tingitud haiguste alla.

Osa teadlasi arvab, et selline allergia on notseebo, mis on platseebo vastasefekt ehk negatiivsed mõtted teevad haigeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles