Laupäeval toimuval Telliskivi Kirbufestivalil avatakse üle 450 müügikoha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirbuturg
Kirbuturg Foto: Karli Saul/SCANPIX

Laupäeval, 29. augustil toimub Telliskivi Loomelinnakus 4. Telliskivi Kirbufestival, mis on tõenäoliselt läbi aegade suurim taaskasutusturg Eestis. Festivali kirbuturul avab oma letid üle 420 müüja, lisaks sellele toimub suur toiduturg, Uuskasutuskeskuse rattalaat ning kahel laval astuvad üles DJ’d, bändid, tantsijad ning AHHAA teadusteater. Kirbufestival toimub kl 10-19.00 Telliskivi Loomelinnaku õuealal ning Punases Saalis. 

Augusti lõpus toimuv kirbufestival on Telliskivi Loomelinnakus toimuvate iganädalaste kirbuturgude välihooaja kulminatsiooniks. Festivalil on eraldi müügialad taaskasutuskaubale, disainile ja käsitööle ning antiigile ja vanavarale. Toiduturult leiab Eestimaa talude toodangut ning ökokaupu, lisaks sellele on avatud toiduala, kus saab maitsta head tänavatoitu. 

Festivalipäeva täidab hea muusika, pealaval astuvad üles ansamblid Angus, Aparaat, Leikki ja Micucu, DJ-laval mängivad meeleolu loomiseks muusikat Ott Kelpman, Johannes Naan ning Madis Aesma. Pealaval toimuvad ka kaks kaasahaaravat Teaduskeskus AHHAA teadusteatri etendust.

Foto: Kertin Vasser

Uuskasutuskeskus avab esmakordselt kirbufestivalil kasutatud rataste laada, kust on võimalik leida soodsalt uus (kasutatud) jalgratas. Lisaks sellele avab Uuskasutuskeskus taldriku- ja tassilaenutuse, pakub lastele mängimiseks mänguasju (mida saab ka sümboolse tasu eest kaasa osta) ning avatud on nii kasutatud asjade annetamise punkt kui ka müügiletid uuskasutuskauba ostmiseks.

Telliskivi Kirbufestival on koguperesündmus, mistõttu erilist tähelepanu on pööratud lastele. Meisterdamise töötubasid lastele korraldavad käsitöösalong «Vaarikas vahukoorega», Kadrioru lastemuuseum Miiamilla ning Tarbekunsti- ja disainimuuseum. Sõltumatu Tantsu Lava korraldab liikumismänge ning tantsu töötubasid. Eesti Pakendiringlus õpetab sorteerima prügi ja selgitab, mis saab äravisatud pakenditest. Ronimissein OÜ ja Ronimisministeerium püstitavad festivalile 8-meetrise ronimisseina, kus saab proovida kaljuronimist.

Tallinna Tänavatoidufestival pöörab tähelepanu keskkonnasõbralikkusele. Uuskasutuskeskuse taldriku- ja tassilaenutus võimaldab nautida toitu kvaliteetsetelt ja keskkonnale lisakoormust tekitamata. Samuti palume külastajatel sorteerida oma prügi vastavatesse prügikastidesse. Arvestada tasub ka sellega, et plastikprügi hulga vähendamiseks kehtib plastiktopsides jookide ostmisel «topsitasu», mis ulatub 0,5 l topsi puhul 1 eurot. Topside taastäitmisel ja pandipakendis kaasaostmisel lisatasu ei ole. 

Sissepääs festivali alale maksab 1 eurot, alla 10-aastastele lastele tasuta. 

Festivali ajal on kogu ala autodele suletud, soovitame tulla kohale ühistranspordiga, jalgsi või jalgrattaga (avatud valveta rattaparkla).

Soovitused külastajatele:

Kirbufestivalil kaubeldakse valdavalt sularahas, lähimad pangaautomaadid asuvad Telliskivi tänava Rimi juures ning Balti Jaamas.

Tipphetkedel võivad tekkida järjekorrad festivali alale pääsemiseks ning toitlustuskohtades, oleme tänulikud mõistva suhtumise eest.

Kogu festivaliala ei asu kivi- või asfaltkattega pinnasel, soovitame panna jalga niiskuskindlad jalanõud ning igaks juhuks võtta kaasa vihmakeep. 

Festivalile on lubatud siseneda hästi käituvate ja sõbralike koertega, kes on rihma otsas ja omaniku pideva järelvalve all.

Täpsem info kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles