Iron Maiden ja «The Book of Souls» lendavad massiivsele maailmaturneele

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iron Maiden «The Book of Souls»
Iron Maiden «The Book of Souls» Foto: Album Cover

Iron Maiden, kelle uus stuudioalbum «The Book of Souls» ilmub järgmisel nädalal, viib oma algavaks maaimaturneeks järgmisel aastal tuuritamise järgmisele tasandile Boeing 747-400 Jumbo Jetiga. 

Solist Bruce Dickinson on hetkel treeningutel õppimaks juhtima massiivset lennukit, mis on kaks korda suurem Boeing 757’st, mida kasutati eelmistel tuuridel. Uus Ed Force One viib bändi, meeskonna ja üle 12 tonni varustust 88,500 km ümber maailma kuuele kontinendile seitsmest (Austraalia, Aasia, Põhja - ja Lõuna-Ameerika, Aafrika ja Euroopa) külastades 35 riiki. 

Foto: ironmaiden.com

Täpne tuuri ajakava on veel valmimisel ning üksikasjad avaldatakse paari nädala jooksul. Kuid kindel on, et «The Book Of Souls World Tour» algab USA’ST veebruari lõpus, peale mida lendab Ed Force One Kesk-Ameerikasse, külastades MEHHIKOT, millele järgneb oodatud esmaesinemine EL SALVADORIS ja naasmine COSTA RICASSE. Ed Force One läheb seejärel Lõuna-Ameerikas ARGENTINASSE, TŠIILISSE ja mitmele kontsertile BRASIILIAS. Märtsis minnakse veel kümneks esinemiseks USA’SSE ja aprillis KANADASSE.

Kauaoodatud naasmine JAAPANISSE järgneb aprilli lõpus, peale mida on bändil rõõm minna esimest korda HIINASSE, millele järgneb põhjalik tuur UUS-MEREMAAL ja AUSTRAALIAS mai alguses. Esinemised LÕUNA-AAFRIKAS, mis on Maideni jaoks seal esmakordsed koos Brucega, saavad olema viimaseks pidepunktiks enne EUROOPASSE laialdaseks tuuriks tulekut, mis algab mai lõpus ja lõppeb augusti algul.

Bruce Dickinsoni kommentaar: 

«Kui tuli võimalus laenata üks 747 mu sõpradelt Air Atlanta Icelandicus «The Book of Souls» tuuri jaoks, haarasime koheselt võimalusest – kes ei haaraks? Suurim eelis 747’ga reisides on selle kolossaalne suurus, tänu millele me saame kogu lavaproduktsiooni ja varustuse kaasa võtta, ilma et peaksime tohutuid struktuurilisi muudatusi tegema, nagu 757’e peal, mida fännid said tõdeda Flight 666 DVD’l. Kuigi me ei saa reaalselt palju rohkem varustust kaasa võtta, teeb aja, kulu ja keerulisuse vähendamine 747’e kasutamise palju praktilisemaks. Kõik, mis me tegema peame, on lennuki «üle värvima» ja liigutama paar istet ringi, saades palju rohkem ruumi bändile ja meeskonnale, nii et kõigil on oma rida lennukis, et unevõlga täita! Pealegi, see lennuk on märgatavalt kiirem ja suurema kütusemahuga, mis tähendab, et me ei pea nii palju tankimispeatusi tegema, nagu seda oli tarvis 757’ga.

Foto: promo

 «Kuigi me oleme vastavalt nii massiivsele lennukile logistika paika pannud, peame veel sellega lendama õppima! Seega viin praegu läbi treeningut, et õppida Boeing 747 lenduriks ja kapteniks. Ma õpin hetkel Cardiff Aviationis, Walesis, kus me hiljuti saime 747 simulaatori, mille kallale asumist ei jõua ära oodata! 

Me oleme kõik väga elevil, et saame tuua oma värske tuuri fännideni, kes meid kunagi näinud pole ja loomulikult taaskülastada vanu sõpru. Võite kindlad olla, et me teeme rasket tööd, et tuua fännideni suurejooneline show.»

Lõplikud kuupäevad, esinemiskohad, piletite müükiminekuajad ja üksikasjad, mida Maideni fännid tuurilt oodata võivad, avalikustatakse territooriumite kaupa paari nädala jooksul. Nagu ikka, kui võimalik, saavad IRON MAIDENi fännklubi liikmed osta pileteid eelisjärjekorras. Samuti, kus võimalik, organiseerib fännklubi oma priviligeerituid esmajärjekorras kontsertpaikadesse, et saada parimad seismiskohad barjääri lähedal.

«The Book Of Souls» on Maideni 16. stuudioalbum, ja ühtlasi esimene duubelalbum, mis ilmub 4. septembril Parlophone Recordsi alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles