Von Krahlis esineb elektroonilise süvamuusika produtsent Daniel Avery Inglismaalt

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Von Krahlis esineb elektroonilise süvamuusika produtsent Daniel Avery Inglismaalt
Von Krahlis esineb elektroonilise süvamuusika produtsent Daniel Avery Inglismaalt Foto: promo

AUX on Von Krahli uus pidude seeria, mis toob Von Krahli igal kuul ühe elektroonilise muusika skene rahvusvahelise tuntusega suurnime. Teise AUXi peaesinejaks on inglismaalt pärit produtsent ja dj Daniel Avery.

Kui 2012. aastal teada tuntud Fabriclive’i kogumikuseeria 66ndat ehk Daniel Avery poolt kureeritud väljalaset testisime, jäi vähe puudu peade reaalsest lõhkemisest ning alguse sai pinev ootamismäng mehe enda loomingu järele.



Daniel Avery esimene täispikk kauamängiv «Drone Logic» on album, mis ei mahu paljude jaoks kuidagi sinna «tantsumuusika aastal 2014» šablooni raamide vahele – plaadi ebaühtlane vokaalsus ja ootamatult õelad helimoonutused loovad kogukomplektist kui iseenda tumeda paroodia. Ent just säärane hiilgava geniaalsusega pikitud kaalukas ülevustunne tabas akordi nii vanameistritest superdiskoritel nagu Richie Hawtin, The Chemical Brothers ja Justin Robertson kui uuekooli esmaklassil, kuhu kuuluvad paljude seas Maya Jane Coles, KiNK ja Jackmaster.

See oli album, mille külvasid ühehäälselt kiitusterahega üle kindlakskujunenud muusikaväljaanded – Mixmag, NME, The Times, Resident Advisor, Pitchfork jpt – ning on album, mis vilgutab pikalt elektroonilise muusika tulevikusuunade kujuteldavat majakalampi eksinud tehnokaptenite punnis silmade ees.

Muretsemiseks pole põhjust – Daniel ei lase teil karile sõita, sest töö on alanud järgmise küsimärgilise üllitise kallal.

 Seega – Daniel Avery – mees, kes peab üleval legendaarse suurklubi Fabric residentuuri ehk peoseeriat Divided Love ning igakuist raadiosaadet Londoni undergroundvõrgustiku lipulaeva Rinse FM rüpes, on nüüd kõrvaga kuulatav siinsamas Tallinnas, Von Krahli teatris, peoseerial AUX juba 5. septembril. 

Peale Daniel Avery on plaadimängijate taga lätist pärit DJ duo Taran & Lomov ja Firejosé. Lisaks hoolikalt valitud muusikale loovad sündmusel alati meeleolu Von Krahli kogenud videokunstikud ja peole on ehitatud teatrile omane tehniline lahendus. AUX on sündmus, milles ei pea pettuma ei tõsine melomaan, aktiivne tantsumees ega terassil hängija.

Uksed avatakse 23:00

Pilet kohapeal 12/10 eurot

Eelmüük Von Krahli kodulehel: 8 eurot (kuni 4.09)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles