Kolmas Soulimelomaanide kokkusaamine toimub Telliskivi Loomelinnakus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soulimelomaanide Muusikaklubi kogunemised. Heidy Purga
Soulimelomaanide Muusikaklubi kogunemised. Heidy Purga Foto: Erakogu

Reedel, 4. septembril toimub Must Mesi Soulimelomaanid pidu Telliskivi Loomelinnaku Punases majas. Kokku esineb kahes saalis kaksteist djd ning laivkavaga astub ülesse bänd Lexsoul Dancemachine. Samuti on kohal Eesti esimene  breiktantsu lend, kes saavad kokku Old School jämmiks. Visuaalide eest hoolitseb Spectromatic Visuals.

Heidy Purga, soulimelomaanide peo käivitaja, kirjeldab sündmust: «Eelmised kaks Soulimelomaanide kokkutulekut rõõmustasid osalejaid nii väga, et otsustasime traditsioonina jätkata. Sel korral kutsusime ellu ka Soulimelomaanide Muusikaklubi. Kogunesime BiitMe plaadipoodi, igalühel kaasas oma lemmik laul, mida teistele ette mängida ja sellest rääkida. Iga laul iseloomustab selle valijat ehk dj-d kõige paremini. Sellest tekkis justkui omamoodi muusikaprofiil. Vägev inspiratsioon armastatud dj-de kodusest plaadiriiulist.» (Muusikaklubi salvestusi näeb Must Mesi Facebooki lehel).

Foto: Erakogu

Toomas Lill, Eesti breaiktantsu esimese lennu üks vedajaid kirjeldab oma tegutsemise algusaastaid: «Breik jõudis Eestisse ja NSVL-i kaheksakümnendate esimesel poolel. Kui ma NSVL-i ürituste vanu videosid vaatan ja välismaa tolleaeagseid staartantsijaid meie omadega võrdlen, siis oli meil tase uskumatult hea, arvestades kinnist riiki ja infosulgu. Õppida sai näha ainult muusikavideotest ja mängufilmidest, mis olidki ainult breakist ja tantsust. Nii, et Eestisse ja endise NSVL alale jõudis breiktants üle 30 aasta tagasi!»

Foto: Erakogu

4. septembri MustMesi Soulimelomaanid peol mängivad muusikat: Heidy Purga, Sander Mölder, Robert Linna, Peeter Ehala, Critikal, Maris Takk, DJ Quest, Von Koff, Roma Pi, Drummie, Mihkel Sirelpuu, Madis Nestor.

Laivkavaga esineb souli ja funkbänd  Lexsoul Dancemachine ning Old School jämmiks tulevad kokku Eesti esimese lennu breikarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles