Video: 2008. aasta videol paljastus lumeinimene?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Teadlased ega entusiastid ei ole suutnud lumeinimesed olemasolu tõestada, kuid sellest hoolimata jõuab meediasse ja sotsiaalmeediasse uudiseid lumeinimeste nägemiste kohta.

Väidetavalt  nähti lumeinimest 2008. aastal USAs Californias Bluff Creekis, edastab Daily Mail.

Bluff Creekis koos kahe kaaslasega matkanud M.K. Davis tegi video, mille ta hiljuti uuesti läbi vaatas. Hilisem vaatamine paljastas, et video paremas nurgas liigutas end mingi olend.

Davis arvab, et tegemist on lumeinimesega, kes on mingi väikelooma kinni püüdnud ja tahtis teda riidetükki panna.

Davis kinnitas, et ta tegi selle video seitse aastat tagasi, kuid kohe ei märganud sellel kummalist olendit.

«Olin koos paari sõbraga mägisel alal oja ääres, kus vedelesid hiljuti murtud ja söödud hirve jäänused. Paigas olid suured jalajäljed, kuid me ei näinud nende omanikku. Video järelvaatamine näitas looma, kellel oli käes mingi hele objekt,» selgitas ameeriklane.

Davise arvates möödus ta pärast video tegemist kummalisest olendist umbes viie meetri kauguselt kui see oli peitunud põõsastesse.  

Ameeriklane lisas, et nad nägid olendit paigas, kus mõni aeg varem olid tuhanded tuletõrjujad metsapõlengut kustutanud. Selle tõttu ei ole imelik, et olend võis leida kaltsu või rätiku.

Davise sõnul ei saa ta lõpuni olla kindel, et tegemist oli lumeinimesega, vaid see võis olla relva puhastanud jahimees või matkaja, kes lihtsalt istus oja ääres.

Lumeinimese nägemise kohta on USAs andmeid alates 1850. aastatest, kuid eriti palju hakati neid nägema 20. sajandil.

Peavoolu teadlaste sõnul ei saa lumeinimest elada ei USA ega ka maailma teiste paikade mägistel aladel, vaid tegemist on rahvusvahelise folkloori ja valedega.

Bluff Creeki juures tehti 1967. aastal ameeriklase Roger Pattersoni poolt foto, mis on nüüdseks saanud maailmakuulsaks. Sellele on väidetavalt lumeinimene, kes vaatab otse kaamerasse.

Oxfordi ülikool viis läbi uuringu karvadega, mis väidete kohaselt pärinesid lumeinimestelt ja leidsid, et need kuuluvad karudele, huntidele, hobustele ja teistele loomadele, mitte aga müütilisele ahvinimest meenutavale suurele olendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles