Venemaa asepeaminister: jaapanlased peaks tegema harakiri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harakiri
Harakiri Foto: Vida Press

Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin tekitas oma seisukohavõtuga järjekordse skandaali.

Rogozin soovitas jaapanlastel, kes protestisid Venemaa peaministri Dmitri Medvedevi Kuriili saarte külastamise vastu, teha harakiri, edastab newsru.com.

Jaapanis on seppuku sõdalaste rituaalide kogum, millest harakiri moodustab vaid osa. Euroopas ja USAs kasutatakse jaapanlaste traditsioonilise enesetapu kohta enamasti harakiri.

Rogozin kommenteeris Medvedevi Kuriilide külastamisest tekkinud skandaali Twitteris.

«Kui jaapanlased oleks tõelised mehed, teeks nad vastavalt oma samurai koodeksile harakiri, kuid tänapäeval on nad suutelised vaid lärmama,» kirjutas Rogozin.

Harakiri puhul lõigatakse kõhuosa noa või mõõgaga lahti.

Medvedev külastas Kuriile möödunud nädalalõpul. See ärritas Jaapanit, kuna Jaapan peab Kuriili saari endale, mitte Venemaale kuuluvaks.

Jaapan saatis Venemaale Kuriilide kohta noodi.

Wikipedia: Kuriilid on Kamtšatka poolsaarest Jaapani saarteni ulatuv saarestik, mis eraldab Ohhoota merd Vaiksest ookeanist.

Kuriilid kuuluvad Venemaale Sahhalini oblasti ja Jaapani Hokkaidō prefektuuri koosseisu. Venemaa on Jaapanile kuuluvad Iturupi saare, Kunaširi saare ja Väike-Kuriilid okupeerinud.

Kuriilide pikkus on  ligikaudu 1200 kilomeetrit ja kogupindala on umbes 15 600 ruutkilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles