Pärimusmuusika ait ootab kaminatule paistele mõtisklema

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. oktoobril leiab pärimusmuusika aidas aset esimene videvikuaja kaminaõhtu, mille külalised on luuletaja Kristiina Ehin ja multitalent Silver Sepp.
29. oktoobril leiab pärimusmuusika aidas aset esimene videvikuaja kaminaõhtu, mille külalised on luuletaja Kristiina Ehin ja multitalent Silver Sepp. Foto: Pärimusmuusika aida arhiiv

Lisamaks videvikuajale hubasust, teeb pärimusmuusika keskus reedel, 29. oktoobril algust kaminaõhtute sarjaga. Pärimusmuusika aida väikeses saalis rulluvad kord kuus kaminatule paistel lahti kütkestavad lood ja laulud nii sõnas kui muusikas.

Esimese kaminaõhtu külalised on luuletaja Kristiina Ehin ja multitalent Silver Sepp, kes loevad, jutustavad ja laulavad teineteisele ja kõigile neile, kes sel hingedeaja alguse õhtul kaminatule ümber kogunevad.

“Teeme juttu vetelkõndimisest, revolutsioonist, kinnijäämisest, vabadusest, tasakaalust, elumustritest ja juurtest, mis toidavad, aga kuhu vastu võib ka varba ära lüüa,” rääkis Silver Sepp.

Nii Sepa kui Ehini looming ajab võrseid laia maailma poole, kuid on juurtega ikkagi Pärnu-, Rapla- ja Läänemaa pärimuses.

Silver Sepp on lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia pop-jazz laulu eriala ning kaitses 2010. aastal Norras Telemarki ülikoolis traditisiooniliste kunstide magistrikraadi. Ta tegutseb laulja ja muusikuna ansamblites Udupasun, RO:TORO ning Bombillaz. Peagi on Sepal valmimas sooloplaat.

Kristiina Ehin on Tartu ülikooli Eesti ja võrdleva rahvaluule magister. Ta on avaldanud viis luulekogu ja ühe proosaraamatu ning on praegu vabakutseline kirjanik ja rändluuletaja.

Teine kaminaõhtu leiab aset 26. novembril ning siis on publiku ees folklorist Marju Kõivupuu koos poegade Kaareli ja Martiniga.

www.folk.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles