Uganda ajaleht soovitas kuulsad homod üles puua

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uganda ajaleht soovitas kuulsad homod üles puua
Uganda ajaleht soovitas kuulsad homod üles puua Foto: SCANPIX

Aafrika riigi Uganda homoseksuaalide vastu hakati rünnakuid korraldama pärast seda kui kohalik väljaanne Rolling Stone soovitasid seksuaalvähemustesse kuulujad üles puua.

Artikli lisana oli ära toodud ka kohaliku 100 kuulsama homoseksuaali fotod, nimed ja aadressid, kirjutab Huffington Post.

Ajalehe esiküljel ja  üle meeste fotode oli kollaste tähtedega lause «Pooge nad üles».

Artiklis väideti, et homode seas levib mingi uus tundmatu haigus ning homod ründavad koolilapsi, eesmärgiga ka nemad sellesse haigusse nakatada.

Inimõigusaktivistide sõnul hakati pärast selle artikli ilmumist homoseksuaale ründama.

Nimetatud väljaanne suleti, kui paljastus, et väljaandjal ei ole ajalehe ilmumiseks ametlikku luba. Pärast loa saamist hakkas ajaleht uuesti ilmuma.

Homode õiguste eest seisjad plaanivad ajalehe kohtusse kaevata.

Uganda homode probleemid jõudsid rahvusvahelisse meediasse kui aasta tagasi hakati selles riigis arutama seaduseelnõu, mis liigitaks homoseksuaalsuse kriminaalkuriteoks. Seaduseelnõus seisis, et homoseksuaalidele tuleks määrata surmanuhtlus või eluaegne vanglakaristus.

Uus seaduseelnõu võeti ette pärast seda kui USA misjonärid külastasid Ugandat ja soovitasid tagakiusatud homodele teraapiat.

Rahvusvahelise surve tõttu loobuti lõpuks nimetatud seaduseelnõust. Ugandas on homopaanika jätkunud siiani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles