Suri Vigala Sass

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Heintalu ehk Vigala Sass
Aleksander Heintalu ehk Vigala Sass Foto: Lugejapilt

Kolmapäeval, 19. augustil, 2015 suri 74-aastasena pikalt vähki põdenud ravitseja Aleksander Heintalu, rahva seas rohkem tuntud nimega Vigala Sass.

"Sass läks ära. Sassi elu oli tegu. Sassile oli antud kuulda ja kuulata taimi. Kui palju ta sellest kaasa võttis, me ei tea, kuid see, mis jäi, on hiigelsuur. See on aegumatu ja asetub meie rahva elmas (kultuuris) Saareste ja mõlema Masingu kõrvale." kirjutavad Vigala Sassi mälestuseks Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koda, Maausuliste Saarepealne Koda, pere ja lähedased.

"Sass hindas üle kõige teadmisi, aga ütles ka, et tõelised teadmised on need, mida me kasutada oskame. Teadmiste janu käis temaga kaasas kuni viimaste eluhetkedeni. Sass oli Maausuliste Saarepealse Koja liige ning oli mitmete Maavalla-kodalaste väga hea tuttav või sõber päevade lõpuni."

Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

"Vähe on Eestis suguvõsasid, kes erineval moel Sassiga kokku puutunud poleks. Koja liikmeskond ei unusta Sassi eales. Sassi lähedased jäävad teda igavesti mäletama. Päikest Sassile, head teed Sulle Tollesse Ilma. Päikest kogu maailmale - taevale, tulele, vetele, metsale, maale, teadjatele! Kõikidele tema tuttavatele ja sõpradele, õpilastele."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles