Galerii: kuidas Svjata Vatra püha tuld süütas

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile esilinastus kinos Sõprus hoogne dokumentaalfilm ansamblist Svjata Vatra. «Püha tuli» viib vaataja kultuuriekspeditsioonile Karpaatidesse, avades tulefolki viljeleva bändi loomingulised tagatoad.


Pärast esilinastust estitleti Von Krahli teatri baaris ansambli kolmandat kauamängivat«Zillja Zelenen’ke». Sellele on koondatud viieaastase põlemise paremik koos mõne uue looga. CDga kaasas oleval DVD-l saab näha Svjata Vatra kontserti mullusel Viljandi pärimusmuusika festivalil ning kolme seni-ilmumata muusikavideot. Plaat on üles võetud 3-päevasel live-salvestusel Eesti Raadio stuudios ning annab kuulajale eheda kontserdielamuse. Filmi ja uut plaati tutvustav tuur jõuab lisaks Tallinnale ka Jõhvi, Viljandisse ja Tartusse.

Kuus aastat tagasi oli Ruslan Trochynskyi populaarse Ukraina punkfolk-bändi Haydamaky liige, kes liikus küll ühelt festivalilt teisele, ent igatses siiski ennekõike taga tõelist armastust ning oma pere. Täna elab Ruslan Viljandis, kasvatab seal koos naisega kahte tütart ning loob koos nelja mõttekaaslasega muusikat, mis ühendab eesti ja ukraina pärimuse, ent on siiski just Svjata Vatra nägu.

Svjata Vatra filmi ja CD/DVD esitluskontserdid toimuvad:
neljapäeval, 21. oktoobril Jõhvi kontserdimajas
reedel, 22. oktoobril Viljandis Pärimusmuusika Aidas   
laupäeval, 23. oktoobril Tartus Genialistide klubis  

Oktoobri viimasel nädalal saab filmi taas näha kinos Sõprus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles