Eksklusiiv! Metsatöllu Atso elus puhuvad uued tuuled

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Metsatöllu trummar Atso kutsus Elu24 küllla oma vingesse Kalamaja korterisse, mis on müügis. Miks? Sest Atso elus puhuvad uued tuuled.

Atso kolis Kalamajja aastal 2002. Korterit, kus mees resideerib on aasta aastalt laiendatud, kolm korda ümber ehitatud ja tulemus on superäge.

Infot korteri müügi kohta leiad SIIT!

Atso, miks just Kalamaja kant?

See oli juhuste kokkulangevus. Üürisin Kalamajas kaks aastat korterit ja siis juba tundus, et see on õige kant. See on koht, kus on Tallinnas kõige mugavam elada. Siin ei pea olema autot. Mul ei olegi autot siiamaani. Mul pole juhilubegi. Teen neid muuseas juba viis aastat.

Aga pole vajagi, sest Kalamajas on kõik asjad käe jala juures. Tahad minna vanalinna või kesklinna või ükskõik kuhu mujale, tegelikult saad suurepäraselt ilma autota hakkama.

Siin, sinu toas istudes, on selline tunne nagu oleks sattunud tõelisesse rahu ja vaikuse oaasi. Siin on imehea aura. Aga tegelikult sa müüd seda korterit. Miks?

Kõikide asjadega on nii, et kui tuleb tunne, et tuleb minna edasi, siis tuleb mingitest asjadest lahti lasta. MUl on hetkel niipalju uusi ideid ja niipalju silmapiiril, et ma annan endale selle võimaluse.

Kui ma seda korterit ehitasin, siis ma ehitasin seda selle tundega, et ma ei lähe siit kunagi. Tegelikult on mul ka praegu siit kahju ära minna, aga... Jah, ma otsin korterile uut omanikku ja ma loodan, et see inimene, kes selle korteri ostab, on lahe inimene.

Ma tahaksin ehitada endale midagi uut, midagi suuremat. Mul on niipalju uusi ideid. Ma tahaks nagu luua jälle midagi uuesti.

Korteri renoveerimisse ja ehitamisse on Atso pannud liitrite viisi higi ja verd.

Atso: Põhimõtteliselt ehitasin terve korteri ise. Oma kätega süvendasin keldrikorruse. 18 tonni mulda tassisin oma kätega keldrist välja. Tänu sellele sain 2,70-2,90 kõrgused laed.

Alumisel korrusel on suur magamistuba ja sellega külgneb sama suur vannituba, mis tegelikult moodustavad ühtse ruumi.

Atso: Jah, näiteks USAs on see hästi tavline projekt, et sul on vannituba ja magamistuba koos. Masterbedroom`ist pääseb otse vannituppa.

Seda on tunda, et korter on ehitatud suure hoole ja armastusega.

Atso: Ma olen iga millimeetri siin oma kätega üle käinud. Siin on kõik väga põhjalikult läbi mõeldud, põrandalaudadest kuni seinalülititeni. See on ka minu esimene päris enda kodu ja kindlasti ka seepärast väga suure hoole ja armastusega ehitatud.

Sa plaanid ehitada maja. Milline sinu unelmate maja peaks olema?

Hetkel on mul visuaalselt silme ees vaid üksikud ruumid. Muus osas on kõik veel lahtine. Aga see, et ma pean maja saama, on kindel. Müün maha kõik asjad, mis mul on ja ma saan selle. Ma oskan ise ehitada ja ma tean, et ma ehitan selle maja valmis odavamate vahenditega, kui ükskõik millise valmis maja, mis hetkel kinnisvaraturul pakkumisel on.

Minu unistuste maja pole ma tegelikult hetkel ka müügis näinud. Isegi need majad, mille ostmine käiks mulle üle jõu ei näe välja sellised nagu ma tahaksin. Nii, et ma pean nii või naa oma maja ise ehitama.

Maja võiks olla ka veekogu ääres. Ma tean, et tahan võib-olla ilmvõimatut, aga unistused peavad olema. Küll elu kõik ise paika paneb, tuleb julgeda vaid unistada.

Atso, su elus puhuvad totaalselt uued tuuled iga kandi pealt. Mulle tundub, et sa oled silmini, kõrvuni armunud. Sinu elus on keegi uus ja väga armas inimene?

Atso: Jah, eks see põhimõtteliselt nii ongi. Ma tean, et mu elu on järgmisel aastal totaalselt teistsugune.

Sul on üks Eesti vingemaid ja haruldasemaid vinüülplaadikogusid. Kui nüüd raha peaks uue maja ja maa ostuks nappima, kas oleksid nõus ka selle maha müüma?

Kui muudmoodi ei saa, siis jah.

Atso, see naine, kelle nimel sa oled valmis nii palju ohverdama..., see naine peab olema imeline!

Jah, on tõesti imeline naine ja kõike seda väärt!

Vaata videointervjuud, mis tehtud Atso müüki pandud Kalamaja korteris!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles