Galerii: aasta hinnatuima Saksa filmi «Victoria» esilinastus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates 21. augustist on kinodes Saksamaal valminud urbanistlik noortedraama «Victoria», mis võitis tänavu kõik olulised Saksa filmiauhinnad, kusjuureks parimaks tunnistati film ise, režissöör, operaator, nais- ja meesnäitleja ning helilooja.

«Victoria» esilinastus kolmapäeval Tallinna kinodes Artis ja Coca-Cola Plaza.

Foto: Viktor Burkivski

«Victoria» esilinastus sel kevadel Berliini Filmifestivalil, kus ta võitis kolm auhinda, nende hulgas Hõbekaru väljapaistva kunstilise saavutuse eest, mille pälvis filmi norrakast operaator Sturla Brandth Grøvlen. Operaatoritöö poolest silmapaistev film on üles võetud ühe katkematu võttega, mis kestab kaks tundi ja 18 minutit. «Victoria» peategelasteks on noor hispaania neiu ja neli saksa noormeest, kelle elu kõige rajum öö algab klubist ja tipneb haarava põgenemisega varahommikuses suurlinnas. Üks tüdruk. Üks linn. Üks öö. Üks võte.

Filmi lavastaja Sebastian Schipper on tuntud ka kui näitleja, näiteks Tom Tykweri filmist «Kolm» ja eluloofilmist «Ludwig II». Peaosalisi kehastavad Laia Costa ja Frederik Lau. Filmi muusika autor on Eestis Jazzkaarel esinenud klaverivirtuoos Nils Frahm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles