Presidendi kantselei: Evelin Ilvesel lubati tööl käia

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves.
Evelin Ilves. Foto: Viktor Burkivski

Presidendi kantselei lükkas ümber Toomas Hendrik Ilvese endise abikaasa Evelini väite, et ta tahtis presidendi abikaasana ennast teostada ja tööl käia, kuid riigipea nõunikud laitsid selle maha.

«Vabariigi presidendi kantselei ei ole ühegi riigipea abikaasa eest otsustanud, kas, kus ja millise koormusega ta töötab,» kommenteeris Postimehele presidendi kantselei avalike suhete nõunik Toomas Sildam. «Iseseisvuse taastamise järgselt on näited, mil riigipea abikaasa pühendus perele ja kandis esindusrolli, ning samuti, mil ta jätkas selle kõrvalt tööd ka oma kutsealal.»

Möödunud nädalal sõnas Evelin Ilves intervjuus ETV saatele «Ringvaade», et põhimõtteliselt on riigipea abikaasa rolli võimalik käsitleda mitut moodi ja seda võibki täiesti vabalt lahendada nii, et presidendiproua ei ütle mitte midagi ega aja ühtegi ühiskondlikku asja, vahendas ERR Uudised.

«Minul oli selline tunne, et mulle on antud lava ja mul on selline võimalus, kas ma jätan selle tühjaks või ma lähen ja kuulutan sealt sõnumit. Minule ei pakkunud eneseteostust olla ühiskondlik kleit,» märkis endine presidendiproua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles