Ekraanile jõuab käesoleva aasta hinnatuim saksa film «Victoria»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vicoria»
«Vicoria» Foto: Kaader filmist

Alates 21. augustist on kinodes Saksamaal valminud urbanistlik noortedraama «Victoria», mis võitis tänavu kõik olulised Saksa filmiauhinnad, kusjuureks parimaks tunnistati film ise, režissöör, operaator, nais- ja meesnäitleja ning helilooja.

«Victoria» esilinastus sel kevadel Berliini Filmifestivalil, kus ta võitis kolm auhinda, nende hulgas Hõbekaru väljapaistva kunstilise saavutuse eest, mille pälvis filmi norrakast operaator Sturla Brandth Grøvlen. Operaatoritöö poolest silmapaistev film on üles võetud ühe katkematu võttega, mis kestab kaks tundi ja 18 minutit. «Victoria» peategelasteks on noor hispaania neiu ja neli saksa noormeest, kelle elu kõige rajum öö algab klubist ja tipneb haarava põgenemisega varahommikuses suurlinnas. Üks tüdruk. Üks linn. Üks öö. Üks võte.

Filmi lavastaja Sebastian Schipper on tuntud ka kui näitleja, näiteks Tom Tykweri filmist «Kolm» ja eluloofilmist «Ludwig II». Peaosalisi kehastavad Laia Costa ja Frederik Lau. Filmi muusika autor on Eestis Jazzkaarel esinenud klaverivirtuoos Nils Frahm.

«Victoria» esilinastub 19. augustil Tallinna kinodes Artis kell 19:00 ja Coca-Cola Plaza kell 20:30. Filmi info.

Esilinastuse järelpidu «Berlin Calling» algab kell 22:00 Kultuurikatla aias Pada ja esilinastuse piletiga on sissepääs tasuta. Ürituse täpsema info leiate siit.

Sobiva peomeeleolu loovad ja muusikat valivad kodumaised filmigurud Tristan Priimägi ja Karlo Funk ning külalistena DJ Raf Peterburist ja Tornike Gruusiast.

DJ Raf on Peterburi elektroonilise muusika klubiskene pioneer, kes alustas plaadikeerutamisega 1998. aastal ning on esinenud sellistes tuntud klubides nagu Mosaique, Stakenschneider, BarakObamaBar, Kvartira ja 3 etaž. DJ Tornike on Tbilisist pärit elektroonilise muusika tegija, kelle lendlev ja atmosfääriline produktsioon on laiemalt tuntud ka väljaspool Gruusia piire. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles