Täna algava festivali UIT juhatavad sisse installatsioonid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali UIT installatsioonist vaatavad vastu tuhande Tartu inimese naeratavad näod.
Festivali UIT installatsioonist vaatavad vastu tuhande Tartu inimese naeratavad näod. Foto: Kalev Saar

Täna Tartus algava linnafestivali UIT keskmes on esmapilgul juhuslikult Tartu linnaruumi loodud mängulised ja kummastavad installatsioonid. 19.-22. augustil toimuvale festivalile on oodatud kõik, kes soovivad linna harjumuspäraseid piire laiendada ning uusi põnevaid kohti avastada.

Festivali kavast leiavad endale sobilikke tegevusi väga erinevate huvidega uitajad. «Festivalilt saab Tartut avastada läbi kirjanduse, kunsti, muusika, lavastuste, pidude, kino, seikluslike mängude või hoopis ühisel rattatuuril õhtuses Tartu linnas,» rääkis festivali korraldaja Marie Kliiman. 

UITi meeskond kogub linnaelanike abil esmakordselt Tartu otseteid. Praeguseks on kaardile kantud kümneid lõikamisvõimalusi üle Tartu. Aktsiooni lõpuks pannakse kokku ühine otseteede kaart ning toimuvad otseteede tuurid.

UIT on tänavu kolmandat korda toimuv interdistsiplinaarne festival, mis avastab etenduste, installatsioonide, tuuride ja tantsupidude juhatusel Tartu linnaruumi, pannes inimesi märkama nii uusi kui vanu, tavalisi kui eriskummalisi paiku ning seda, kuidas linn hingab ja kihab. Festivali toetavad Tartu linn, Tartu Kultuurkapital, Tartu Uus Teater, Elektriteater, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Kirjanike Liit, Tartu Mill ja Cramo.

Rohkem infot: 

Koduleht 

Facebook

Facebooki üritus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles