Eesti laulu võitja saab 2000 eurot

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro
Euro Foto: SCANPIX

Konkursi Eesti laul 2011 võitjale on Eesti Autorite Ühing välja pannud 2000 eurose (umbes 31 000 krooni) preemia.


Ühingu tegevdirektori Kalev Rattuse sõnul on nende esmane prioriteet eesti autorite innustamine ja toetamine. «Sealt ka mõte preemia välja panna, sest iga hea uus laul rikastab Eesti muusikat. Lisaks võiks see olla stiimul ka neile autoritele osalemiseks, kes muidu võib-olla mõtlevad, et kas ikka tasub ja et kulud on suuremad lugu tehes kui selle eest tagasi saab,»  
räägib Rattus. Tema sõnul on Eesti Autorite Ühing kindlal seisukohal, et Eesti laul on siinsel muusikamaastikul vajalik nähtus mida tuleb toetada ja mida võiks toetada märksa laiem ring isikuid kui praegu.

Rahalise preemia pälvivad kõik eelvoorust edasi pääsenud lood.  Autoritasu makstakse 320 eurot laulu kohta. Poolfinaalist edasi jõudnud palad saavad nimetatud tasu topelt. Erandiks on võitja, kes pälvib peapreemia.

ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normeti sõnul lähtub Eesti laul 2011 toimkond juhtmõttest, et silmapaistev looming väärib avaliku tähelepanu kõrval ka materiaalset tunnustust. Seetõttu on muudetud ka preemiate süsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles