«Ühikarottide» noored saavad endale laisa ja räpase toanaabri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Kevin Väljaotsa kehastatav poiss ei armasta puhtust, peitub räpase koore all soe süda ja soov oma bändiga muusikailmas läbi lüüa.
Kuigi Kevin Väljaotsa kehastatav poiss ei armasta puhtust, peitub räpase koore all soe süda ja soov oma bändiga muusikailmas läbi lüüa. Foto: Erakogu

«Kevin Väljaots kehastab ühikaelus väga tavalist, aga ebameeldivat tüüpi – tema ümber lainetab hetkega prügimeri,» tutvustab produtsent Tuuli Roosma tegelaskuju, kes tänasest ekraanil on.



Väljaotsa tegelaskuju nimi on Virgo ning ta satub Andri, Pauli ja Kustavi toanaabriks seetõttu, et nende endine elektrikust ühikakaaslane Neeme on Saksamaale õppima läinud.

«Virgo on laisk ja räpane poiss, kelle ema saadab jalust ära, sest tal on isa tagant kasimisega niigi küllalt tegu,» iseloomustab Roosma uut tegelast. «Tegelikult on Virgo aga hella hingega südamlik poiss, kes kirjutab sahtlisse laule ja proovib bändi käima saada – ta suhtub kogu ümbritsevasse chill’ilt ning kutsub ka teisi üles elu kergemalt võtma.»

Sobib sarja meeskonda

Kui sarjas ei taha Andri, Pauli ja Kustav uue veidra poisiga isegi mitte tuba jagada, siis päriselus võtsid vanad olijad uue poisi avasüli vastu ja nende läbisaamine on hea. «Uut tegelast valides kaalusime suuresti ka seda, et ta ei lõhuks olemasolevat ansamblit ära, vaid annaks pundile hoopis midagi uut juurde,» märgib Roosma. «Nüüd võib öelda, et see läks õnneks.»

Väljaots ise tunnistab, et vaatab tänast osa suure põnevuse, aga ka väikse hirmuga. «Ma ei ole kunagi midagi sellist teinud ja ei kujuta ette, kuidas see kõik ekraanil välja paistab,» tunnistab ta, kuid lisab, et ei kahetse sellegipoolest midagi, sest võtteperiood oli tore ja nalja sai palju. «Kõik võtsid mind väga soojalt vastu ja saime kohe sõpradeks,» rõõmustab ta.

«Ühikarotid» on olnud üks väheseid telesaateid, mida noormees on jälginud. «Ma ei ole suur telekafänn, istun rohkem arvutis, aga seda sarja vaatasin küll,» lausub ta. «Aga ma ei oleks kunagi uskunud, et ise selles mängima hakkan.»

Roll kirjutati näitlejale

Kuidas Tallinna 32. keskkoolis õppivale noormehele selline õnn siis ikkagi naeratas?
«Käin teatriklassis ja meie klassijuhatajale saadeti meil, et «Ühikarottidesse» otsitakse uut tegelaskuju,» meenutab ta. «Klassijuhataja saatis meili laiali, ma vastasin sellele ja mind kutsuti casting’ule.»

Seal anti Väljaotsale paber, kus ühel poolel oli kirjas olukord, mida ta etendama peab, ja teisel poolel tegelase kirjeldus. «Paar minutit anti aega seda lugeda ja siis tehti kaameraga proovi.

Ju ma siis sobisin,» lausub ta. Väljaots lisab, et alguses oli tema tegelaskuju hoopis teistsugune, kuid see kirjutati tema jaoks hiljem ümber. «Alguses pidin olema hästi pealetükkiv, aga nüüd ei ole seda üldse. Nüüd olen selline siiras, aga räpane ja kombetu tüüp, ja sellest tekivad probleemid,» selgitab ta.

Ka Roosma nendib, et tegelikult otsiti sellesse rolli teistsugust tüüpi, aga juhtus hoopis nii, et esmalt valiti näitleja välja ja siis mõeldi, missugusesse rolli ta sobida võiks.

Kuigi Väljaots pole kunagi plaaninud oma tulevikku näitlemisega siduda ja on teinud seda pigem hobi korras, nendib ta, et sarjas osalemine võib palju uksi avada. On ju «Ühikarottide» peategelased paljudele nägupidi tuttavad ja üks neist keerutab jalga isegi tantsusaates.

«Kuna see on väga vaadatud sari, siis arvan, et kõike võib juhtuda ja pakkumisi võib tulla. Võib-olla tuntakse isegi tänaval ära. Praegu on mul koolis juba väikesed fännid tekkinud!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles