Sõnajalad plaanivad osta reaktiivlennuki

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakuulus Mulberry ja tuntud eesti moedisainer Oksana Tandit avavad koos kaupluse. Õed Sõnajalad ja Anu Saagim (vasakul)
Maailmakuulus Mulberry ja tuntud eesti moedisainer Oksana Tandit avavad koos kaupluse. Õed Sõnajalad ja Anu Saagim (vasakul) Foto: Jelena Rudi

Esmaspäeval, 18. oktoobril toimunud Oksana Tanditi ja Mullberry moebutiigi avamisel olid kohal ka alati positiivsusest ja rõõmust pakatavad õed Viivi ja Siiri Sõnajalg (47). Kaunitarid pajatasid, et mõne päeva pärast on ka neil lõpuks helikopteri juhtimisõiguse paberid taskus ning järgmiseks on perel plaanis hankida reaktiivlennuk.

Elu24 uuris Siirilt ja Viivilt, millised on nende alati särava välimuse nipid ning mida põnevat nende elus viimasel ajal toimunud.  

Siiri ja Viivi: Oleme rõõmsad, mõtleme positiivselt ja see teebki inimesed kauniks. Ning kohe-kohe on meilgi helikopteri juhtimise paberid taskus. Seegi teeb tuju heaks. 

Siiani on pilootideks olnud kaasad Andres ja Oleg, kuid nüüd on meie kord. Kuigi meil ametlikke juhipabereid veel pole, oleme siiski mõned korrad ka omapäi helikopteri roolis olnud. 

Tegelikult on meil plaanis osta suurem kopter. Sinna mahub rohkem rahvast ja juhtida on ka lihtsam. Kahekohalise kergkopteriga navigeerimine on päris suur julgustükk, sest see on kerge kui sulg ja aldis tuultele.

Nüüd, kui kopterjuhtimine selge, siis mis võiks olla järgmine ekstreemsus, mida sooviksite proovida?

Tegelikult mõtlevad Oleg ja Andres juba reaktiivlennuki hankimise peale.

Mida teie Saaremaa suvekodu naabrid kostavad, kui järgmiseks reaktiivlennukiga Salme valla kohal tiire teete?

Vallavalitsusega saame suurepäraselt läbi. See on lihtsalt ajakirjanduse üleskeerutatud tolm, justkui pahandaks külaelanikud ja vallavalitsus meie kopteri tekitatud müra pärast. Pole seal keegi tegelikult meie peale pahane.

Oma eralennukiga saabus Tallinna kontserdile ülemöödunud suvel näiteks ka popstaar Madonna. Laulja ja teda saatvad isikud kasutasid selleks ameerika firma Gulfstream Aerospace'i toodetud lennukit Gulfstream V ja prantsuse tootja Dassault Aviationi lipulaeva Dassault Falcon 7X.

Gulfstream V on populaarne nii tsiviilkäibes kui lennuväes. Lisaks äriettevõtetele, riigivalitsejatele ja meelelahutustegelastele kasutavad selle lennuki militaarversiooni Iisraeli, Jaapani, Kuveidi, Kreeka, Saudi Araabia ja USA õhujõud.

Maailmas on praegu 165 seda tüüpi lennukit. Standardvarustuses 7X maksab ligikaudu 50 miljonit dollarit. Väiksema versiooniga Gulfstream IV lendavad näiteks Angelina Jolie ja Brad Pitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles