Beebilõusta auto värvimine tõi kaasa rahatrahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebilõust EHHFil
Beebilõust EHHFil Foto: Annika Erg

Möödunud nädalal otsustas politsei määrata politseivärve kuritarvitanud autojuhile rahalise karistuse.

Juulis demonstreeris muusik Andrus Elbing (artistinimega Beebilõust) avalikkusele oma autot, mis oli värvivalikult väga sarnane politsei teenistusautole.

12. juulil postitas ta suhtlusportaali foto, millelt ilmnes, et politsei on tema nime, kuid alarmsõiduki värvides auto kinni pidanud. «Jüngrid sörgivad sabas.» 

Foto: Facebook / Beebilõust

Politsei kinnitas, et alustas väärteomenetlust. 11. augustil menetlus lõpetati ja alarmsõiduki tähistuse ebaseaduslik kasutamine tõi kaasa rahatrahvi.

Karistusseadustiku paragrahv 426 ütleb, et «mootorsõidukile alarmsõidukil olevaga sarnase värviskeemi ebaseadusliku pealekandmise või erisignaalseadme ebaseadusliku paigutamise eest või selliselt tähistatud mootorsõiduki kasutamise või juhtimise eest karistatakse rahalise karistusega».

Lääne prefektuuri pressiesindaja tõi välja, et otsus ei ole veel jõustunud – seda võib 15 päeva jooksul edasi kaevata.

Politsei ei saa täpsustada, kui suur oli rahatrahv ja kellele see täpselt väärteokorras määrati.

Samas kinnitas politsei, et auto omanik rikkumise toimepanemise ajal autos ei viibinud ja karistada sai autot kasutanud mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles