Galerii: Suur Küüslaugufestival 2015 Ülenurmel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval 15. augustil said Ülenurmel, Eesti Põllumajandusmuuseumis kokku tuhanded küüslaugusõbrad. Toimus juba kaheksas Küüslaugufestival, kus oli palju huvitavat kogu perele. Küüslaugufestival kujutab endast suurt kogupere pidupäeva, mis pühendatud küüslaugule, kui vürtside kuningale.

Esimesed seitse aastat toimus Küüslaugufestival Jõgeval. Kuna väikelinn Jõgeva jäi iga aastaga järjest kitsamaks, mahutamaks kõiki küüslaugusõpru ja Eesti kohalikku toodangut hindavaid inimesi, siis otsustati ümber kolida Eesti maakultuuri pärandit koondavasse muuseumi – Tartumaale Ülenurmel asuvasse Eesti Põllumajandusmuuseumi.

Foto: Erlend Štaub

Esimesed seitse aastat toimus Küüslaugufestival Jõgeval.

Kuna väikelinn Jõgeva jäi iga aastaga järjest kitsamaks, mahutamaks kõiki küüslaugusõpru ja Eesti kohalikku toodangut hindavaid inimesi, siis otsustati ümber kolida Eesti maakultuuri pärandit koondavasse muuseumi – Tartumaale Ülenurmel asuvasse Eesti Põllumajandusmuuseumi.

Foto: Erlend Štaub

Küüslaugufestivalil said kokku Eesti küüslaugukasvatajad, et võrrelda sorte, küüslaugusaaki ning vahetada kogemusi.

Foto: Erlend Štaub

Kasvatajad olid võtnud kauplemiseks kaasa enda põllul kasvatatud küüslaugusaagi. Korraga oli kauplemiseks festivalil üle 20 tonni eesti põldudel kasvatatud küüslauku. Küüslauku sai osta nii pärga punutuna, patsi seotuna, kimpudena kui ka kilogrammiga. 

Foto: Erlend Štaub

Igal aastal toimub ka konkurss «Eesti suurim küüslauk», nii ka seekord.

Küüslaugukasvatajad olid toonud endaga kaasa lisaks värskele küüslaugule ka uute sortide seemet ning erinevaid tooteid küüslaugust.

Nii võis lettidelt leida kooritud küüslauku, marineeritud küüslauku, hapendatud küüslauku, hapendatud küüslauguvõrseid, kuivatatud küüslaugu laaste, küüslaugupulbrit, küüslaugumoosi ja ka küüslaugukrõpsu.

Foto: Erlend Štaub

Küüslaugufestivalil sai veel mekkida ning kaasa osta: küüslauguleiba, küüslaugupekki, küüslaugujuustu, küüslaugumett, küüslaugukohvi, küüslauguõlut, küüslauguviina, küüslaugusõõrikuid, küüslaugusinki, küüslauguvorsti, küüslaugušokolaadi, küüslaugusuhkruvatti ning laste lemmikut – küüslaugujäätist.

Foto: Erlend Štaub

Esmakordselt oli Küüslaugufestivali territooriumil korraldatud eraldi Naisteala, kus iga naine tunneb end erilise ja ilusana. Naisteala juhtis särav Anu Saagim.

Igal sammul aitasid teda ilueksperdid, riidedisainerid, terviseklubi töötajad, massöörid, personaaltreener, kosmeetikatootjad ja ehtekunstikud.

Foto: Erlend Štaub

Naisteala tegemisi fotografeeris ning kajastas nii sõnas, kui pildis Elu24 portaali fotograaf Erlend Štaub.

Vaata pilte ja videosid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles